pretul petrolului 2019

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale OMV PETROM de către Mazarine Energy România

11.02.2019

Mazarine Energy România își desfășoară activitatea în domeniul dezvoltării și producerii țițeiului și gazului natural. Companie subsidiară a Mazarine Energy BV, Mazarine Energy România este controlată de fonduri administrate de companii afiliate Grupului Carlyle. Grupul Carlyle este administrator de active la nivel mondial.

Analiză Consiliul Concurenței. OMV Petrom

OMV Petrom SA este o companie petrolieră care desfăşoară, în principal, activităţi de explorare şi producţie de hidrocarburi, vânzare de gaze naturale, rafinare ţiţei, vânzare de produse petroliere, precum şi producere şi vânzare de electricitate. Compania îşi desfăşoară activitatea fie direct, fie prin intermediul entităţilor sale afiliate, în România, în Kazahstan (doar explorare şi producţie hidrocarburi) şi în Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova (doar vânzare de produse petroliere).

În 2017, Mazarine Energy România SRL a preluat de la OMV Petrom drepturi și obligații rezultate în urma a 19 acorduri petroliere de concesiune. Împreună cu aceste acorduri, au fost preluate totodată și bunurile, drepturile reale dar și angajații implicați în exploatare. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996) operaţiunile care depăşeşc pragurile valorice prevăzute de lege sunt supuse controlului Consiliului Concurenţei. Această operațiune a primit în anul 2017 avizul Consiliului Concurenței.

OMV Petrom. Investiții în 2018

Pe parcursul anului 2018, grupul OMV Petrom a realizat investiţii de 4,3 miliarde de lei, preponderent pe segmentul Upstream. Compania a forat 110 sonde, a efectuat 1.000 de reparaţii capitale la sonde şi, în urma unei campanii offshore de succes, a pus în producţie sonda din portofoliul care furnizează cele mai mari volume de ţiţei la acest moment.

Analiză Consiliul Concurenței. Autorizarea tranzacției

În prezent, Consiliul a analizat o altă operațiune prin care Mazarine Energy România SRL a preluat active aparținând OMV Petrom SA. Analiza nu a scos în evidență obstacole în calea concurenței pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia. Prin urmare, tranzacția a fost autorizată și Mazarine Energy România a preluat active constând în câmpuri petrolifere ale OMV Petrom. După eliminarea informațiilor confidențiale, decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției.

Citiți și despre:

O părere la “Consiliul Concurenței a autorizat preluarea unor active ale OMV PETROM de către Mazarine Energy România

  1. Pingback: Studiu - Românii nu văd cu ochi buni educația financiară | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.