Preturi bilete avion

Românii, dornici să plece în vacanţă. Cum au evoluat preţurile de avion, în ultima perioadă?

27.06.2020

Preţuri bilete avion. După trei luni de pauză, românii reîncep călătoriile cu avionul, conform datelor Vola.ro. În această perioadă, prețul biletelor de avion se menține sub nivelul anului trecut. Începând cu săptămâna aceasta, românii pot călători din nou spre țări precum Italia, Franța, Germania, Elveția, Austria, Ungaria. La acestea se adaugă şi alte state europene unde răspândirea pandemiei a încetinit. Decizia autorităților s-a văzut imediat și în rezultatele celei mai mari agenții de turism online din ţara noastră, care înregistrează o revenire graduală a rezervărilor.

Preţuri bilete avion. Creştere de 100% pentru Vola.ro

Vola.ro a raportat, în această săptămână, o creștere cu 100% a rezervărilor de zboruri din și spre Europa, și cu 25% pe zborurile interne, comparativ cu ultima săptămână a lunii mai.

Durata medie a călătoriilor efectuate de români tinde să se stabilizeze spre 10 zile. Cel mai probabil, post-izolare, oamenii se vor orienta mai mult spre vacanțe cu o perioadă mai lungă și vor dori să exploreze pe îndelete locurile în care ajung, în detrimentul vacanțelor de tip city-break care erau foarte populare anterior.

Preţuri bilete avion. Zboruri doar dus

Primii români care s-au grăbit să își rezerve biletele de avion pe primele zboruri disponibile sunt cei care își doresc să se întoarcă la locul de muncă din străinătate.

Aproape 60% dintre rezervările înregistrate de Vola.ro în ultimele trei săptămâni au fost pentru zboruri doar dus. Specialiștii Vola.ro au remarcat o tendință de creștere și pentru zborurile dus-întors, fapt ce confirmă revenirea călătoriilor medicale, de afaceri și, în ultima instanță, a vacanțelor.

În lunile Martie, Aprilie și Mai, procentul rezervărilor doar dus s-a apropiat de 100%.

Relaxarea măsurilor de izolare

Pe măsură ce statele europene și-au relaxat măsurile de izolare și distanțare socială, românii au început să rezerve și călătorii dus-întors cu plecare peste 20-30 de zile. În prezent, durata medie a călătoriilor rezervate este cuprinsă între 10 și 15 zile.

Căutările pentru bilete de avion spre și dinspre Londra conduc detașat în topul intereselor românilor în ultima lună. Se întâmplă acest lucru deși zborurile spre Marea Britanie nu au fost încă reluate, această țară neaflându-se momentan pe lista țărilor din zona verde, exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare.

Românii își doresc deopotrivă să zboare și spre Bruxelles. Însă, și zborurile spre Belgia sunt momentan interzise, cu excepția celor cargo sau de repatriere.

Preţuri bilete avion. Italia şi Franţa

Pe de altă parte, vestea că se reiau zborurile spre Italia și Franța a venit foarte bine pentru toți cei care căutau bilete spre orașe precum Roma, Milano sau Paris. Numărul de căutări din ultima perioadă reflectând un interes crescut pentru aceste destinații.

Preţuri bilete avion. Ce spun reprezentanţii Vola.ro?

“Momentan prețurile biletelor de avion sunt pe un trend descrescător, însă acest fapt trebuie privit în contextul cererii foarte scăzute de bilete de avion precum și al numărului redus de zboruri. Scăderile sunt mici și conjuncturale, cuprinse între 5 și 10% față de prețul biletului de avion în anul anterior. Pe măsură ce va crește numărul de zboruri și pe măsură ce vom avea liber la călătorii și spre alte țări cu interes mare pentru români precum Marea Britanie și Belgia, vom putea evalua mai bine impactul pandemiei asupra prețurilor biletelor de avion. Întrucât planează nenumărate nelămuriri cu privire la vacanțele din lunile următoare, ne-am propus să publicam tot timpul informațiile oficiale în legătură cu restricțiile de călătorie existente și să oferim clienților centralizări și actualizări permanente pentru a îi sprijini în luarea deciziilor de călătorie.” a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Citeşte şi Vacanţe 2020. Unde aleg românii să călătorească în acest an? Principalele opţiuni

 

 

 

Citiți și despre: