privatizarea Air Moldova Blue Air

Privatizarea Air Moldova. Noul proprietar este o companie românească

03.10.2018

Privatizarea Air Moldova. Compania aeriană de stat din Republica Moldova va fi preluată de compania românească Blue Air. Anunţul a fost făcut marţi. Astfel, Civil Aviation Group SRL a fost declarată câștigătoarea procesului de privatizare a companiei aeriene naționale a Republicii Moldova.

Compania care a preluat AIR Moldova este formată din Blue Air şi un grup de investitori din Moldova. Consorţiul a oferit pentru privatizare prețul de 50 de milioane de lei moldovenești (aproape 12 milioane de lei româneşti). De asemenea, a fost preluată şi obligația datoriilor de 1,2 miliarde de lei moldovenești.

Parteneriatul pune faţă în faţă experiența unei companii moderne cu resursele financiare de care este nevoie pentru dezvoltarea Air Moldova.

Privatizarea Air Moldova. Ce spune conducerea Blue Air

Conducerea Blue Air afirmă că vrea ca Air Moldova să devină prima opțiune de călătorie a moldovenilor.

“Suntem mândri că Air Moldova a intrat în marea familie Blue Air și ne bucurăm să fim aici, în anul Centenarului. Succesul Blue Air la nivel internațional ne oferă prilejul de a contribui cu experiența noastră la viitorul Air Moldova. Ducem mai departe numele companiei cu încrederea că va deveni mândria tuturor moldovenilor și prima opțiune de călătorie a acestora. Nu în ultimul rând, această dezvoltare aduce beneficii și pentru piața de muncă locală, pentru turism și, la modul general, pentru comunitate”, a declarat Marius Puiu, directorul general Blue Air.

Acesta a mai spus că programul de zbor al Air Moldova va fi menţinut. În plus, prioritatea companiei este de a recâştiga încrederea clienților pentru îmbunătăţirea performanțelor comerciale.

Aşadar, Civil Aviation Group SRL promite că va transforma Air Moldova într-o linie aeriană modernă şi de succes. În plus, se va crea o echipă puternică și bine pregătită. Doar aşa compania Air Moldova va putea să ofere pasagerilor servicii de transport aerian la cele mai înalte standarde de calitate.

Privatizarea Air Moldova. Strategia companiei include:

– accesul la tehnologia IT

– dezvoltarea infrastructurii

– modernizarea flotei

„Accesul la tehnologie IT de ultimă generație, dezvoltarea infrastructurii și modernizare flotei, alături de experiența în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova și vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunități pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii”, au explicat reprezentanţii noului proprietar.

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Privatizarea Air Moldova. Noul proprietar este o companie românească

  1. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Privatizarea Air Moldova. Noul proprietar este o companie românească

  2. Pingback: Conferinta Business (r)Evolution. Subiecte dezbatute | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.