Stiri: Agricultura

Problemele inegalității de gen în agricultura românească. Corteva Agriscience

Corteva găsește soluții pentru problemele inegalității de gen în agricultura românească

08.11.2022

Problemele inegalității de gen în agricultura românească. Corteva Agriscience a publicat rezultatele studiului asupra stilului de viață, a priorităților și a provocărilor cu care se confruntă femeile din România care lucrează în agricultură în viața de zi cu zi. Studiul condus de Corteva a urmărit să înțeleagă mai bine nivelul discriminării de gen și să creeze o înțelegere aprofundată din care să se poată măsura progresul în sectorul agricol românesc.

Echitatea în agricultură

Fiind determinată să promoveze întotdeauna echitatea în agricultură, Corteva Agriscience susține și accelerează progresul prin implementarea unei abordări fundamentale care îi permite să îmbunătățească viața angajaților săi și să consolideze performanța companiei, precum și să construiască sfera agriculturii la fel de diversă precum comunitățile pe care le servește. Sprijinind inițiative de îmbunătățire a vieții în întreaga lume, Corteva se străduiește să investigheze amănunțit fenomenul inegalității de gen, căutând mereu modalități de a reduce decalajul. Cu acest obiectiv stabilit, în septembrie 2022, Corteva în parteneriat cu ProInsight Lab a realizat un studiu dorind să pună în lumină problemele disparității de gen în agricultura românească.

Problemele inegalității de gen în agricultura românească. Obstacole

Rezultatele sondajului relevă faptul că, deși femeile intervievate au fost destul de îngăduitoare, peste 53% considerând că discriminarea a scăzut în ultimii 10 ani, iar 35% afirmă că aceasta va dispărea în următorii 10 ani, încă percep discriminarea de gen în agricultura românească ca fiind un fenomen răspândit. Peste 60% dintre respondente au răspuns că problema discriminării femeilor este prezentă în agricultură (42% – complet de acord și 21% – mai degrabă de acord), dar doar 13% au menționat discriminarea femeilor ca fiind o problemă personală pentru ele.

Evaluarea evoluției fenomenului de discriminare

În evaluarea evoluției fenomenului de discriminare, aproape 54% dintre respondente au remarcat că în agricultură, femeile, prin comparație cu bărbații, au mai puține șanse de a primi finanțare în cazul unei achiziții mari de afaceri (54%); au mai puțin timp de dedicat pentru ele și pentru hobby-urile lor (52%); și au mai puține oportunități de carieră (49%), precum și un venit mai mic (40%).

Aproximativ jumătate dintre respondente au declarat că au posibilitatea (mult sau suficient) de a folosi tehnologiile moderne în agricultură și de a fi instruite (46% – 50%, respectiv). Cu toate acestea, accesibilitatea la noile tehnologii diferă semnificativ în funcție de vârstă și de tipul întreprinderilor agricole în care lucrează participantele la studiu.

Femeile tinere cu vârsta cumprinsă între 18 și 30 de ani și cele care lucrează în întreprinderi agricole internaționale sau românești au acces mai mare la noile tehnologii. În consecință, noile tehnologii sunt cel mai puțin accesibile respondentelor cu vârsta peste 40 de ani și celor care lucrează în „fermele de subzistență”.

Egalitatea de gen

Majoritatea femeilor intervievate au raportat progrese către egalitatea de gen, dar 80% au declarat, de asemenea, că eforturile depuse de stat nu sunt suficiente pentru a atrage femeile către agricultură. La evaluarea diferitelor programe guvernamentale menite să atragă femeile în agrobusiness, nu au fost găsite priorități semnificative. Toate programele prezentate în chestionar au primit 30-40% sprijin din partea respondentelor.

Conform respondentelor, au fost identificate patru direcții cheie pentru a elimina obstacolele aflate în calea egalității:

  • Politici de gen: protejarea și educarea femeilor cu privire la discriminare, educație de gen prioritizând egalitatea în drepturi și oportunități atât pentru bărbați cât și pentru femei, precum și emanciparea femeii;
  • Educație: acces la formare în noile tehnologii în agricultură;
  • Economie: consiliere în afaceri, dezvoltarea de programe speciale pentru a atrage femeile către agrobusiness, introducerea de programe de stat pentru sprijinirea micilor întreprinderi în domeniul agriculturii;
  • Social: cultivarea unei imagini atractive a muncii rurale și a femeii moderne în agricultură în mass-media, crearea de evenimente pentru femeile din agrobusiness.

„Femeile au o contribuție esențială la economia agricolă”

„Femeile au o contribuție esențială la economia agricolă și rurală din toată România și, adesea, gestionează gospodării complexe și urmăresc strategii multiple în traiul zilnic. Acest studiu mărește înțelegerea diversității rolului femeilor în agricultură și a constrângerilor cu care se confruntă ca fermieri și muncitori rurali. În plus, reafirmă că femeile inovatoare din zonele rurale hrănesc mai mult decât familiile și comunitățile lor, ele ajută la hrănirea lumii. În Corteva Agriscience lucrăm cu fermierii pentru a afla despre provocările de zi cu zi cu care se confruntă și despre modul în care compania poate oferi un sprijin mai bun. Prin urmare, am creat programe precum TalentA pentru a da putere femeilor care lucrează în domeniu pentru a asigura securitatea alimentară în comunitățile lor. Pentru Corteva, este o confirmare că acest proiect aduce beneficii semnificative în rândul comunităților din care provin participanții, iar proiectele pe care le depun sunt de interes și merită susținute”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Manager Corteva Agriscience România & Moldova.

Citește și Corteva Agriscience anunță fermierii campioni la floarea-soarelui din județul Dolj