Stiri: Finante

Strategia de Digitalizare a Educatiei 2021-2027

S-a lansat programul de educaţie financiară FinClub!

04.08.2020

Programul de educaţie financiară FinClub. Autoritatea de Supraveghere Financiară, Banca Națională a României, Ministerul Finanțelor Publice și Asociația Română a Băncilor au lansat în parteneriat FinClub, un program de educație financiară destinat elevilor de liceu din clasele X-XII, pasionați de piața financiară.

Realizat în baza Acordului de Colaborare privind Educația Financiară, programul presupune crearea unui club de educație financiară a cărui activitate se va desfășura sub forma unor întâlniri online bilunare.

Programul de educaţie financiară FinClub. Tematică

Tematica întâlnirilor va acoperi subiecte ce țin de cunoașterea și aprofundarea noțiunilor și conceptelor financiare.

FinClub va permite în primul an participarea a 100 de elevi din toată țara. Întâlnirile se vor organiza în perioada 1 septembrie 2020 – 1 iunie 2021.

Programul de educaţie financiară FinClub. Înscrieri

Înscrierile în FinClub pot fi făcute online, în intervalul 3 august 2020 – 24 august 2020.

Programul de educaţie financiară FinClub. Formularul de înscriere și Regulamentul clubului pot fi găsite accesând link-ul asfromania.ro/edu/fin-club, precum și pe pagina de Facebook a Autorității de Supraveghere Financiară.

În cadrul întâlnirilor vor participa invitați, lectori, profesori, traineri, reprezentanți ai piețelor financiare, reprezentanți ai diferitelor sectoare economice, persoane cu diferite specializări profesionale.

Educaţia financiară deţine un loc strategic

„Educația financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituțiilor semnatare ale Acordului de Colaborare. Considerăm că sunt necesare acțiuni concertate pentru îmbunătățirea nivelului de educație financiară în rândul românilor printr-un efort coordonat la nivel național, care va asigura atingerea principalelor obiective strategice de îmbunătățire a bunăstării financiare. Acordul de Colaborare încheiat de cele patru instituții vizează realizarea de activități comune în domeniul educației financiare și elaborarea Strategiei Naționale de Educație Financiară (SNEF)”, conform instituţiilor fondatoare ale FinClub.

Citeşte şi Delfingen Industry vrea să preia Schlemmer. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei