Stiri: Companii

Director general BVB

Programul Made in România 2019. Când are loc finala?

15.04.2019

Programul Made in România 2019. Bursa de Valori București anunță că până pe 21 aprilie, românii poate vota compania favorită. Aceștia pot alege din cele 50 de firme desemnate semifinaliste. Companiile preferate de public vor merge direct în finală.

Programul Made in România 2019. 50 de companii semifinaliste

Liga BVB şi-a desemnat cele 50 de companii semifinaliste, printr-un proces complex de selecţie. Semifinaliștii au fost aleși dintr-un total de aproape 300 de companii antreprenoriale înscrise.

Aflat la cea de-a treia ediţie, programul a reconfirmat succesul în rândul comunităţii de afaceri din țara noastră printr-o creştere de aproape 50% a numărului de companii înregistrate comparativ cu ediţia anterioară.

Programul Made in România 2019. Câte companii ajung în finală?

Din cele 50 de semifinaliste, un juriu format din 12 experţi va alege 14 companii.

Cea de-a 15-a companie va fi aleasă pe baza votului publicului, în perioada 8 – 21 aprilie, pe website-ul proiectului www.bvbleague.ro/vot-public.

Numele celor 15 companii vor fi anunţate în data de 14 mai, în cadrul Galei ‘Made in Romania’.

Programul Made in România 2019. Interesul pentru competiție, în creștere

Interesul mai mare pentru programul Made in Romania se datorează inclusiv sprijinului oferit de partenerii Bursei de Valori Bucureşti, a membrilor Comitetului de Nominalizare, membrilor Juriului, precum şi companiilor care au intrat în Liga BVB în primele două ediţii ale competiției.

„Numărul mare şi diversitatea companiilor nominalizate ne-au depăşit aşteptările şi ne bucurăm să vedem acest interes în creştere pentru programul ‘Made in Romania’. Totodată, ne bucurăm când vedem antreprenori care au fost în ‘Made in Romania’ interesându-se de atragerea de finanţare prin intermediul pieţei de capital, dar şi când aflăm că discuţiile din cadrul workshop-urilor sau parteneriatele încheiate între antreprenori au fost fructuoase. Astfel, ‘Made in Romania’ este o punte de legătură între antreprenori şi consultanţi, finanţatori şi alţi stakeholderi, aşa cum bursa pune în legătură antreprenorii care au nevoie de capital pentru finanţarea ideilor de dezvoltare a afacerii cu investitorii care ar putea plasa o parte din banii lor în dezvoltarea afacerilor antreprenorilor’, a subliniat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Programul a fost lansat în 2017, cu 166 de companii nominalizate.

La a doua ediţie (2018), numărul nominalizărilor a crescut cu 20%, la 201. În cea de-a treia ediţie (2019), au fost înregistrate 296 de companii. Numărul este cu aproximativ 50% peste nivelul din 2018 şi aproape dublu faţă de prima ediţie.

Programul Made in România 2019. Ce spune conducerea BVB?

„În cele trei ediţii ale programului, am aflat poveştile a peste 500 de companii antreprenoriale româneşti, unele fiind adevăraţi campioni, iar altele reprezentând surprize pentru noi prin inovaţie sau prin dinamica business-ului de la an la an. Toţi aceşti antreprenori români, care produc în România creează locuri de muncă, bunăstare atât pentru clienţii lor, cât şi pentru angajaţii lor, contribuie consistent la veniturile bugetare prin plata taxelor şi impozitelor către stat, putându-se astfel plăti salarii în sectorul public, pensii şi apoi construi şcoli, spitale şi infrastructură. Vorbim despre reinvestirea profitului în societatea în care trăim cu toţii”, a afirmat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Citeste și Investiții CFR 2019: Anunțul făcut de companie