Stiri: Logistica

Programul Rabla Clasic si Rabla Plus 2022

Programul Rabla 2019: Listele cu dosarele aprobate

19.05.2019

Programul Rabla 2019. Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla 2019 și Rabla Plus 2019. Acestea se regăsesc pe site-ul AFM. Instituția a anunțat, așadar, că în urma aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 17 mai 2019, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat liste noi cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul Rabla) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus).

Programul Rabla 2019. 79 de dosare

În această etapă, pentru Programul Rabla au fost acceptate 79 dosare. Acestea sunt destinate achiziționării a 306 autovehicule.

De asemenea, pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 48 dosare pentru 98 autovehicule (27 electrice hibride și 71 pur electrice).

Programul Rabla 2019. Unde se găsesc listele

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor Rabla şi Rabla Plus.

Persoanele juridice care au fost acceptate se pot adresa producătorilor/ dealerilor auto validaţi în Programele Rabla și Rabla Plus, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției.

Până când se pot depune dosare?

Sesiunea de depunere a dosarelor de către persoanele juridice, atât pentru Programul Rabla, cât și pentru Programul Rabla Plus, se desfășoară până la data de 30 septembrie 2019.

Programul Rabla 2019. Regulament

Programul Rabla a fost aprobat în luna martie, prin Ordonanță de Guvern. Aceasta prevede noi condiții de acordare a garanției de stat pentru achiziționarea de autovehicule.

Mașina cumpărată în cadrul Programului Rabla trebuie să îndeplinească cel puţin condițiile minime ale standardului EURO 6. Aceasta trebuie să fie cumpărată de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor.

Pentru autoturismele cu sistem de propulsie termic (cu motor cu ardere internă), preţul de cumpărare nu poate depăşi suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, după caz.

Pentru autoturismele cu sistem de propulsie hibrid preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 100.000 lei, la care se adaugă TVA, iar pentru autoturismele electric hibrid și pur electric, preţul de achiziţie nu poate depăşi suma de 150.000 lei, la care se adaugă TVA.

Condițiile complete ale programului Rabla 2019 se regăsesc AICI