Stiri: Agricultura

Programul TalentA 2022.

Programul TalentA 2022: Corteva Agriscience a anunțat finalizarea înscrierilor

13.08.2022

Programul TalentA 2022. Corteva Agriscience a anunțat finalizarea înscrierilor pentru sezonul TalentA 2022 – un program educațional gratuit pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură, dedicat femeilor inovatoare din mediul rural.

Fiecare femeie care activează în agricultură se poate alătura programului pentru a obține gratuit educație în acest domeniu și pentru a concura pentru fonduri cu o valoare totală de 15.000 dolari oferite de Corteva Agriscience.

Programul TalentA 2022. Module

Programul se va desfășura pe parcursul a 2 luni de zile, în mediul online, și va include două module:

  • modulul de business (10 cursuri)
  • modulul de agribusiness (8 cursuri)

Cursurile vor fi susținute de specialiștii Corteva și membrii echipei Starperfomining – companie de consultanță în afaceri.

Programul a început pe data de 9 august iar modulul de agribusiness va fi susținut în totalitate de către experții Corteva Agriscience.

Cursuri

Printre cursurile cele mai interesante se numără:

  • cultura de rapiță
  • cultura de cereale
  • nutriția animală
  • cultura de porumb
  • viticultura cât
  • pomicultura

Programul TalentA 2022. Proiecte inovatoare

A doua etapă a programului va începe pe data de 30 septembrie 2022 când participanții vor da startul activității de construire a proiectelor inovatoare menite să contribuie la dezvoltarea comunităților și la susținere securității alimentare. Acestea vor fi finalizate până pe data de 10 octombrie și vor fi analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Starperformining.

În principal, proiectele trebuie să se axeze pe îmbunătăţirea securităţii alimententare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor și trebuie să se raporteze la beneficiul întregii comunități.

Comisia va decide cele mai bune trei proiecte care vor fi premiate în cadrul evenimentului de decernare a premiilor, ce va avea loc în data de 14 octombrie 2021- cu o zi înainte de celebrarea Femeilor din Mediul Rural la nivel mondial. Premiile acordate se ridică la o valoare totală de 15.000$, împărțite astfel: locul I – 6000 dolari, locul II – 5000 dolari, locul III – 4000 dolari.

Ce spun reprezentanţii Corteva?

“Suntem extrem de încântați de numărul participantelor din acest an și sperăm ca prin programul nostru să ajutăm cât mai multe femei fermier din România dar și studentele de la universitățile cu profil agricol care doresc să-și dedice cariera acestei industrii. Prin programul TalentA sprijinim dezvoltarea rurală și agricolă din țara noastră”, spune Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Moldova.

Citeşte şi Corteva Agriscience prezintă fermierii campioni la rapiță, în 2022