Stiri: Social

Programul Vacanta activa in Bucuresti

Programul Vacanţă activă în Bucureşti: Când încep înscrierile?

05.04.2021

Programul Vacanţă activă în Bucureşti. Primăria Bucureşti a lansat un program destinat copiilor care au ambii părinţi la serviciu sau cu părinţi la muncă, în cazul celor din familii monoparentale. Instituţia precizează că iniţiativa nu se adresează copiilor ai căror părinţi lucrează în sistem de telemuncă. Pentru înscrierea în program, părinţii vor semna o declaraţie pe proprie răspundere că sunt la serviciu în această perioadă.

Aşadar, Primăria Bucureşti dă startul înscrierilor în programul „Vacanţă activă în Bucureşti”, destinat copiilor cu părinţii la serviciu în intervalul 12 – 23 aprilie.

Programul Vacanţă activă în Bucureşti. 1.200 de copii

În intervalul de vacanţă suplimentară faţă de cea şcolară iniţială, Primăria va pune gratuit la dispoziţie cinci spaţii pentru aproximativ 1.200 de copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani:

  • Muzeul Copiilor
  • hub-ul educaţional Proedus de la AFI Cotroceni
  • Opera Comică pentru Copii
  • Sala Palatului
  • sediul Corului Naţional de Cameră Madrigal

Înscrierile se fac începând de luni, iar confirmarea va fi primită în intervalul 8 – 9 aprilie. Participaţii vor fi acceptaţi în ordinea înscrierii.

Formularul şi condiţiile de înscriere se regăsesc pe site-urile https://www.cantusmundi.com şi https://www.proedus.ro.

Programul Vacanţă activă în Bucureşti. Program

Fiecare copil va avea acces la o singură grupă şi într-un singur interval orar, în acelaşi spaţiu pentru care optează prin formular, după următorul program:

  • Muzeul Copiilor – 8,00 – 12,00 sau 14,00 – 18,00;
  • Hub Proedus AFI – 9,00 – 13,00 sau 14,00 – 18,00;
  • Opera Comică pentru Copii/ Sala Palatului / Sediul Corului Madrigal – 8,00 – 12,00 sau 13,00 – 17,00.

Copiii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat, de activităţi educaţionale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciţii de dezvoltare personală şi vor fi implicaţi în diverse activităţi artistice la care vor participa actori profesionişti din sectorul public şi privat.

Programul Vacanţă activă în Bucureşti. Măsuri anti-COVID-19

Pentru a respecta măsurile de protecţie anti-COVID-19, aceştia vor fi împărţiţi în grupe mici, cu asigurarea distanţării necesare, iar cei cu vârsta de peste 5 ani vor purta obligatoriu mască. Fiecare dintre locaţii dispune de spaţii generoase, astfel încât să fie asigurat un perimetru de 5 mp/copil, pentru a evita aglomerarea.

Spaţiile vor fi dezinfectate atât la finalul fiecărui interval, cât şi la sfârşitul zilei prin nebulizare. De asemenea, materialele care sunt folosite în activităţile copiilor vor fi dezinfectate periodic.

Copiii vor primi măşti de protecţie, dezinfectant şi asistenţă medicală, dacă va fi cazul.

Citeşte şi Când ajung noi doze de vaccin Pfizer în România?