Puratos Romania rezultate 2018

Rezultate financiare bune pentru Puratos România, în 2018

18.03.2019

Puratos România, filiala locală a producătorului de ingrediente pentru industriile de brutărie, patiserie-cofetărie şi ciocolaterie, anunță investiţii în extindere şi retehnologizare. Compania a avut o creștere sustenabilă, în ultima perioadă. Puratos se poziţionează, astfel, în topul producătorilor de profil, în contextul unui interes tot mai ridicat al pieţei de consum pentru produse inovatoare şi servicii cu valoare adăugată.

Puratos România rezultate 2018. Afaceri de 152,648 milioane de lei

Puratos România a raportat o cifră de afaceri de 152,648 milioane de lei (32,730 milioane de euro) din vânzarea de materii prime și ingrediente pentru sectorul alimentar. Este vorba de un avans anual de 6%. Creșterea este în linie cu prognozele de creştere pentru anul financiar încheiat la 31 decembrie 2018.

Compania a produs pe plan local 22.163 tone de ingrediente. Producția din anul 2017 a fost, așadar, depășită cu 15%.

Puratos România rezultate 2018. Cel mai performant segment

Segmentul cu cea mai bună evoluţie a cererii este cel al cerealelor hidratate și infuzate în maia. Acestea au avut o creştere de 120%. Pe următorul loc se află portofoliul de maiele active și inactive.

Anul trecut , compania a investit peste 2.200 milioane lei, atât în modernizarea liniilor de producție din fabrica situată în judeţul Ilfov, cât și a Centrului de Inovație din București.

Investiţia a avut drept scop extinderea spaţiului de inovare şi achiziția de utilaje performante pentru un laborator de 145 metri pătrați, în care echipa de cercetare şi consultanţii tehnicieni vor stimula inovaţia în brutărie, patiserie şi ciocolaterie prin noi reţete şi aplicaţii finite.

Puratos România rezultate 2018. Ce spune conducerea companiei?

“Inovaţia va fi şi în continuare unul dintre factorii cheie în dezvoltarea pieţei autohtone, o piață foarte dinamică, având un potenţial cert de creştere”, a declarat Gabriel Gălușcan, Director General al Puratos România. “Puratos se diferențiază printr-un portofoliu inovativ fundamentat pe studii de piaţă interne şi internaţionale, dar şi prin consultanță de business, training și suport tehnic. Modernizarea centrului de inovație din București ne ajută să reacționăm şi mai rapid la schimbările și provocările din industria pe care o deservim, un avantaj competitiv esenţial pentru partenerii noştri. În 2019-2020, vom rămâne unul dintre principalii investitori din sectorul de profil, urmând să extindem facilităţile de producţie şi să recalibrăm o parte din portofoliu, cu accent pe ingrediente sustenabile, care respectă cerințele consumatorilor pentru un profil nutrițional mai ridicat, etichete curate și materii prime organice” a încheiat Gabriel Gălușcan.

Puratos România rezultate 2018. Strategia privind investițiile

Strategia în ceea ce privește investițiile face parte din politica de sustenabilitate, care include:

 • măsuri de optimizare a amprentei de carbon în operaţiunile de producţie şi distribuţie
 • programe de susţinere a comunităţilor producătoare de materii prime brute din surse responsabile (în special, cacao şi ulei de palmier)
 • oportunităţi de şcolarizare şi dezvoltare profesională în sectorul alimentar pentru tinerii din medii defavorizate social.

Puratos România rezultate 2018. Două centre de inovație

În România, subsidiara locală a grupului belgian operează prin cele două centre de inovaţie din București și Cluj-Napoca. Compania deține o reţea de reprezentanţe în 12 judeţe.

Puratos furnizează materii prime pentru mai mult de 2.500 de clienți activi în sectorul industrial, artizanal, retail și HORECA din România şi exportă diverse categorii de produse către filialele companiei din:

 • Bulgaria
 • Grecia
 • Republica Moldova
 • Ungaria
 • Kosovo
 • Serbia
 • Israel

Citește și RE/MAX se extinde și anunță schimbări în management

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare bune pentru Puratos România, în 2018

 1. Pingback: Investitiile straine directe 2019 - date BNR | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.