Constructii

QUADRATUM ARCHITECTURE

QUADRATUM ARCHITECTURE, excelență în fiecare proiect abordat

01.10.2023

Într-o industrie dinamică, menținerea relevanței și competitivității implică o abordare proactivă. Într-o industrie dinamică și în perpetuă transformare precum cea a arhitecturii, menținerea relevanței și competitivității implică o abordare proactivă și o deschidere constantă față de inovații și tendințe emergente. În acest context, QUADRATUM ARCHITECTURE, companie care oferă servicii integrate de arhitectură, adoptă constant o serie de metode strategice pentru a rămâne la curent cu ultimele dezvoltări și pentru a se asigura că oferă soluții avansate și eficiente pentru clienți.

Compania a înregistrat o evoluție semnificativă în ultimii ani, manifestată prin creșterea notabilă a numărului de proiecte finalizate și prin expansiunea activității. În special, echipa companiei s-a dezvoltat considerabil, trecând de la cei 12 membri inițiali, la începutul anului 2021, la un obiectiv ambițios de a depăși 60 de angajați până la finalul anului 2023.

„Această extindere a resurselor umane ne-a oferit oportunitatea de a integra o gamă diversificată de specializări necesare în proiectare, permițându-ne să abordăm cu succes proiecte tot mai complexe și variate”, ne-a declarat Ing. Ionuț Sava, Director General QUADRATUM ARCHITECTURE.

Inteligența Artificială și noile tehnologii

Într-un mediu în continuă schimbare, o cale esențială prin care QUADRATUM ARCHITECTURE  își atinge obiectivele este reprezentată de integrarea uneltelor de inteligență artificială (IA) în procesele companiei. În prezent, IA nu numai că accelerează analiza datelor și procesul decizional, ci aduce și o perspectivă nouă asupra proiectării.

Pe lângă folosirea inteligenței artificiale, optimizarea proceselor joacă un rol vital în menținerea eficienței și competitivității

Un alt pilon important este reprezentat de tranziţia către proiectarea de tip Building Information Modeling (BIM). BIM permite abordarea proiectelor într-un mod integrat și colaborativ, îmbunătățind eficiența comunicării în echipă și eliminând erorile în etapele de proiectare și construcție, reprezentând şi o soluţie eficientă de a controla pe deplin costurile obiectivelor – emiterea cantităţilor de lucrări şi extragerea acestora din model asigură acurateţe mult mai înaltă, în raport cu vechile metode.Tarkett

O evoluție financiară semnificativă

În anul 2022, compania a avut o evoluție financiară semnificativă, marcând un an de succes. Această performanță a fost rezultatul efortului constant și al abordării diverse în proiecte. Cu toate că cifrele au fost impresionante, ele nu au fost neașteptate, având în vedere dedicarea și implicarea din perioada 2021-2022.

QUADRATUM ARCHITECTURE a ales să își diversifice portofoliul de proiecte, acoperind o gamă largă de domenii, de la restaurarea monumentelor istorice până la proiectarea infrastructurii urbane. Această abordare a adus noi oportunități, inclusiv câștigarea de licitații și semnarea de noi contracte. Implementarea acestor contracte este planificată să înceapă în curând, iar durata lor de execuție estimată este de aproximativ patru luni. Toate aceste proiecte vor asigura venituri suplimentare până la sfârșitul anului curent.

„Această evoluție pozitivă ne inspiră să continuăm să ne dezvoltăm și să aderăm la abordări inovatoare în proiectele viitoare. În ceea ce privește anul 2023, ne așteptăm ca performanța financiară să fie în linie cu cea a anului anterior, reflectând stabilitatea și continuitatea pe care le-am construit”, ne-a explicat Ing. Ionuț Sava.

QUADRATUM ARCHITECTURE intenționează să se impună pe piață printr-o abordare inovatoare și prin asumarea proiectelor complexe, contribuind semnificativ la transformarea urbană și la dezvoltarea durabilă a comunităților în care activează

„Specificitatea noastră este asumarea integrală a proiectelor, cu ajutorul unei echipe multidisciplinare care oferă o gamă completă de servicii de proiectare, adaptate la diversele nevoi. Avem un echilibru între proiectele din sectorul public și cele din sectorul privat. Acest echilibru reflectă dinamica pieței și potențialul de dezvoltare în ambele domenii”, mai spune Ing. Ionuț Sava.

QUADRATUM ARCHITECTURE  se bazează pe un angajament profund

Colaborarea cu clienții în cadrul proiectelor de arhitectură reprezintă un aspect fundamental în atingerea rezultatelor pozitive. Într-o lume în continuă evoluție, în care fiecare proiect poartă amprenta distinctivă a nevoilor și dorințelor specifice ale clienților, abordarea QUADRATUM ARCHITECTURE  se bazează pe un angajament profund față de participare activă, comunicare deschisă și atingerea unor puncte-cheie (uzual – discutând despre buget şi termene).

„Colaborarea noastră cu clienții reprezintă un parteneriat care se întemeiază pe participare activă, comunicare deschisă, înțelegere profundă și soluții inovatoare. Suntem conștienți că fiecare detaliu contează, iar eforturile noastre sunt dedicate satisfacerii nevoilor și dorințelor lor într-un mod care să îmbine eficiența și creativitatea pentru a construi viitorul pe care și-l doresc”, detaliază Ing. Ionuț Sava .

Valorile fundamentale ale QUADRATUM ARCHITECTURE

Proiectele QUADRATUM ARCHITECTURE au la bază o serie de valori fundamentale, compania urmărind crearea de spații care nu satisfac doar nevoile prezentului, ci și cele ale viitorului. Acest lucru înseamnă că proiectele sunt gândite pentru a rezista testului timpului și a contribui în mod pozitiv la mediul înconjurător, cu impact cât mai semnificativ în comunitățile care vor folosi construcţiile rezultate.

Fiecare proiect, de la cele mai mici, la cele ample şi ambiţioase, reprezintă o oportunitate de a crea schimbare pozitivă

„Tot ceea ce ne-am dorit ca societate, de mai bine de 30 de ani încoace, se întâmplă în prezent: se construiesc şcoli, spitale, creşe şi grădiniţe, reprezentând infrastructura care va deservi viitoarele generaţii. Suntem onoraţi să putem participa la acest val al schimbării şi să putem contribui cu o piatră la temelia procesului de reconstruire, la nivel național. Integrarea principiilor de sustenabilitate este încorporată în fiecare aspect al procesului nostru. Fiecare proiect este o oportunitate de a demonstra angajamentul nostru pentru o planetă mai sănătoasă și pentru soluții viabile pe termen lung, fie că discutăm despre proiecte numeroase de reabilitări energetice, cu finanţare europeană, sau de şcoli certificate ca fiind verzi sau nZEB. Optăm pentru tehnologii și materiale de construcție ecologice, creând astfel spații care îmbină frumusețea cu funcționalitatea și durabilitatea”, afirmă Ing. Ionuț Sava.

O experiență solidă în domeniul arhitecturii și proiectării

Având o  experiență solidă în domeniul arhitecturii și proiectării, QUADRATUM ARCHITECTURE s-a implicat într-o diversitate de proiecte din sectoare variate. De la amenajarea unei crame de vinuri și restaurarea monumentelor istorice până la proiecte de spații de producție, depozitare și construcții medicale, administrative și educaționale (inclusiv creșe, grădinițe și licee), compania abordează fiecare proiect ca pe o nouă provocare.

Unul dintre cele mai semnificative domenii de activitate este educația, unde compania a avut o contribuție semnificativă în dezvoltarea creșelor, școlilor și liceelor, inclusiv învățământului de tip dual. Recent, compania a fost implicată în proiecte precum Școala Hamburg și Liceul Al. I. Cuza din București, proiecte ce reflectă angajamentul față de un învățământ de calitate și spații educaționale inspirate.

În domeniul administrativ, compania a avut privilegiul de a contribui la proiecte de referință precum Palatul Administrativ din Drobeta-Turnu Severin, care adăpostește prefectura orașului. Proiectele administrative sunt caracterizate de funcționalitate și design care se integrează armonios în peisajul urban.

În domeniul medical, QUADRATUM ARCHITECTURE a dezvoltat proiecte esențiale, cum ar fi Unitatea de Primiri Urgențe aferentă Spitalului Județean Mehedinți. Compania a pus accent pe asigurarea unor spații medicale eficiente și funcționale pentru a servi comunitățile cu cea mai bună asistență medicală posibilă.

În domeniul medical, QUADRATUM ARCHITECTURE a dezvoltat proiecte esențiale, cum ar fi Unitatea de Primiri Urgențe aferentă Spitalului Județean Mehedinți

Un proiect emblematic, recent finalizat, este Colegiul Tehnic „Miron Nicolescu,” care servește ca model de succes pentru proiecte multifuncționale, coordonate și finanțate din fonduri publice. Acest complex educațional oferă o gamă variată de facilități, inclusiv săli de clasă, ateliere, laboratoare și cămine pentru elevi. Cu un design inspirat și o abordare atentă la nevoile educaționale, acest proiect reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii școlare de calitate.

În ceea ce privește proiectele private, Ansamblul Rezidențial Colina Lac este un exemplu notabil.

„Ceea ce ne propunem să rămână constant, indiferent de tipologia proiectelor, este  accentul pe care ne dorim să îl aplicăm pe calitatea și inovația în proiectele noastre, fie că sunt publice sau private. Fiecare proiect este abordat cu dedicare și atenție la detalii, cu scopul de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunităților și la îmbunătățirea calității vieții”, conform reprezentantului QUADRATUM ARCHITECTURE.

Viitorul, o continuă evoluție

Reprezentanții QUADRATUM ARCHITECTURE văd viitorul companiei ca pe o continuă evoluție și adaptare la cerințele în continuă schimbare ale industriei arhitecturii și construcțiilor. Obiectivul central al companiei este de a asigura excelența în fiecare proiect pe care îl abordează, precum și extinderea prezenței în industrie.

În ceea ce privește dezvoltarea companiei, QUADRATUM ARCHITECTURE  se concentrează pe mai multe direcții cheie. În primul rând, compania continuă procesul de digitalizare și adoptă tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială și modelarea informațiilor de construcție (BIM), pentru a îmbunătăți eficiența proceselor și a oferi soluții mai precise și inovatoare clienților.

Atragerea și reținerea de talente reprezintă un alt pilon important în strategia de dezvoltare a companiei

Atragerea și reținerea de talente reprezintă un alt pilon important în strategia de dezvoltare. În special, QUADRATUM ARCHITECTURE  se axează pe aducerea experților în domenii de nișă și pe dezvoltarea de proiecte complexe în sectorul de apărare, infrastructură aeroportuară și infrastructura de transporturi.

Un alt pas semnificativ în această direcție este crearea unei divizii dedicate etapei de execuție.

Prin urmare, viziunea de dezvoltare a QUADRATUM ARCHITECTURE are în vedere creșterea sustenabilă, inovația continuă și excelența profesională.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/concelex-furnizor-de-solutii-cheie-in-constructii/