Stiri: Companii

Redeschiderea restaurantelor.

Restaurantele se redeschid de la 1 septembrie

28.08.2020

Redeschiderea restaurantelor. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 27 august 2020, Hotărârea numărul 43, care prevede, printre altele, şi redeschiderea restaurantelor. În schimb, cluburile şi discotecile rămân închise.

Redeschiderea restaurantelor. Cele mai importante prevederi:

– redeschiderea începând cu data de 1 septembrie 2020 a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor, inclusiv în cazul unităților de cazare, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;

– limitarea la nivel național a programului de funcționare a teraselor între orele 06.00-24.00;

– creșterea numărului de persoane care pot participa la evenimente private la 50 în spațiu închis, respectiv 100 în spațiu deschis;

– actualizarea listei țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

“Se aprobă reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Redeschiderea restaurantelor. Program

Programul de lucru al restaurantelor nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00. Ultima comandă poate fi preluată cel târziu la orele 23.00.

De asemenea, conform Hotărârii, se aprobă desfășurarea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Evenimente private

În plus, s-a aprobat şi organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulți, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu un număr de participanți de maximum 50 de persoane în interior și de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății.

Pe de altă parte, se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor în interiorul clădirilor.

Citeşte şi Piaţa auto din România, cel mai mare declin din Europa Centrală