Stiri: Companii

Planul National de Redresare si Rezilienta

S-a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Ce obligaţii au companiile?

25.10.2018

Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă – ANOFM a anunţat că a lansat Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Acesta va ţine evidenţa tuturor contractelor de internship, organizaţiile(persoane juridice la care internii desfăşoară activităţi specifice, în baza contractelor de internship) având obligaţia înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Accesul este gratuit

Accesul la registrul electronic pentru contractele de internship se face pe bază de parolă proprie. Aceasta poate fi utilizată cu titlu gratuit.

Tot la aceeaşi adresă pot fi consultate instrucţiunile de utilizare a registrului electronic.

Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Obligaţii

Conform Legii nr.176/2018 privind internshipul, anterior începerii activității de internship, organizațiile care primesc persoane în internship vor completa și transmite datele din contracte în registrul de evidență al acestora.

De asemenea, orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă, sau cu privire la contractul de internship, se va opera în registrul de evidență în termen maxim de trei zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea.

Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Amenzi pentru companii

Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractul de internship, constituie contravenție. Acestea se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.

Programele de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani şi se derulează pe o perioadă limitată de timp în cadrul unei organizaţii.

Registrul electronic de evidență a contractelor de internship. Desfăşurarea activităţilor de internship are drept scop:

  • aprofundarea cunoştinţelor teoretice ale internului,
  • îmbunătăţirea abilităţilor practice,
  • dobândirea de noi abilităţi sau competenţe

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă este organismul care aplică politicile şi strategiile în domeniul ocupării şi formării profesionale a persoanelor în căutarea unui job, elaborate de Ministerul Muncii şi Justiției Sociale.

Citeşte şi Conferința Internațională Thomas 2018 are loc la Oradea. Subiecte dezbătute