Stiri: Logistica

Esalonarea datoriilor restante

Restructurare ROMAERO: Anunţ important

05.08.2020

ROMAERO, o companie strategică pentru industria aerospațială și de apărare a ţării noastre, se va restructura printr-o colaborare cu CIT Restructuring. Compania va urma un proces de restructurare a datoriilor sale istorice înregistrate față de bugetul statului prin mecanismul pus la dispoziție de Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 (OG 6/2019), pe baza unui plan de restructurare aprobat pe 3 august.

CIT Restructuring a fost desemnată să elaboreze și să implementeze planul de restructurare a companiei.

Restructurare ROMAERO. Un proces amplu şi complex

Restructurarea ROMAERO reprezintă cel mai amplu și mai complex proces de restructurare de business derulat în baza OG 6/2019 până la acest moment în România. Derularea cu succes a acestui proiect de colaborare între instituții ale statului și mediul de afaceri românesc dovedește faptul că există premise ca, prin eforturi susținute, economia românească să își dobândească stabilitatea și perspective de creștere.

Restructurare ROMAERO. Reducerea datoriilor

Planul de restructurare a ROMAERO prevede restructurarea și reducerea cu aproximativ 256 milioane de lei a datoriilor către bugetul consolidat al statului și transferarea unor active esențiale către instituțiile din sectorul de apărare. În plus, se vor crea condițiile pentru rambursarea creditelor bancare istorice, în valoare de aproximativ 108 milioane de lei prin valorificarea unor active excedentare, de care business-ul nu mai are nevoie.

Ce spun reprezentanţii CIT Restructuring?

„Prin planul de restructurare ne vom concentra eforturile pentru aducerea în zona de profitabilitate a ROMAERO. În aceste vremuri de incertitudine economică, este rolul nostru să ne transpunem experiența validată de piață ca manageri de criză, în ghidajul și susținerea de care au nevoie companiile românești. ROMAERO este un centru de excelență și una dintre cele mai importante companii de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Avem încredere că vom reuși să punem din nou în lumină valoarea acestei companii de tradiție și mizăm pe capacitatea ROMAERO să depășească aceste momente”, a declarat Andra Buțiu, Senior Partner CIT Restructuring, parte din Impetum Group.

Citeşte şi Rezultate MAM Bricolaj 2020. Afaceri de 17 milioane de lei, în primul semestru