Stiri: Companii

Actiunea 4.1.1 Investitii in activitati productive

Rezultate Asseco 2019. Vânzările companiei, în creștere

04.03.2020

Rezultate Asseco 2019. Grupul Asseco a anunţat rezultatele financiare aferente trimestrului al patrulea şi pe întregul an 2019. Compania a înregistrat creşteri de 25% şi 30% în veniturile din vânzări, comparativ cu aceleaşi perioade din anul 2019.

Rezultate Asseco 2019. Venituri din vânzări

Astfel, veniturile din vânzări au avut o valoare de 64,3 milioane EUR în trimestrul IV şi de 204,9 milioane EUR la sfârşitul anului 2019.

De asemenea, compania a anunţat o valoare a veniturilor din comenzile în curs aferente primului trimestru din 2020, care se ridică la 49,4 milioane EUR, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi pentru întregul an 2020 – 160,6 milioane EUR, în creştere cu 73%.

Ce spune conducerea companiei?

”2019 a fost un an foarte bun pentru Grupul Asseco SEE. Am generat o creştere de două cifre în cadrul tuturor celor trei unităţi de afaceri pentru operaţiunilor noastre. O astfel de performanţă a rezultat dintr-o cerere din ce în ce mai mare pentru soluţiile bancare digitale şi soluţiile de comerţ electronic, optimizarea costurilor şi achiziţiile diviziei ‚Payment’ (Payten).

Datorită achiziţiilor, ne-am consolidat poziţia pe piaţă în ceea ce privește serviciile POS în regiunea SEE şi totodată ne-am extins pe noi pieţe – vorbim de cea spaniolă şi CEE.

De asemenea, ne-am îmbunătăţit oferta noastră cu soluţii interesante, inclusiv reţeaua de POS independentă SinglePOS şi soluţiile privind plăţile mobile şi testarea aplicaţiilor mobile şi a aplicaţiilor web, unde observ un potenţial mare de creştere.

Mai mult, ne-am intensificat eforturile de vânzări în Africa, fapt ce a dus la câştigarea primelor contracte cu băncile din Nigeria pentru soluţia noastră emblematică de autentificare – a comentat Piotr Jeleński, preşedintele Consiliului de Administraţie al Asseco South Eastern Europe S.A.

Rezultate Asseco 2019. Divizia Payment (Payten)

Cele mai mari venituri din vânzări după cele douăsprezece luni ale lui 2019 au fost înregistrate de Payment business unit şi s-au ridicat la 85,6 milioane EUR, în creştere cu 49% faţă de 2018.

Cea mai mare creştere a veniturilor din vânzări (cu 23,5 milioane EUR) a fost obţinută de linia de activitate aferentă serviciilor POS. Venituri mai mari din vânzări au fost vizibile şi în linia de activitate aferentă procesării cardurilor şi din reţeaua de ATM independentă MoneyGet.

Rezultatele excelente ale liniei de activitate privind comerţul electronic au contribuit, de asemenea, la performanţele foarte bune ale diviziei Payment business unit.

Vânzările mai mari au influenţat creşterea profitului operaţional, care s-a ridicat la 12,9 milioane EUR la sfârşitul anului 2019. Nivelul este în creştere cu 4,8 milioane EUR (60%) comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Rezultate Asseco 2019. Divizia Banking

Veniturile din vânzări ale diviziei Banking business unit s-au ridicat la 43,7 milioane EUR la sfârşitul anului 2019. Acestea sunt în creştere cu 5,4 milioane EUR (14%) comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Veniturile din vânzări au crescut în toate liniile de activitate, cea mai mare creştere înregistrându-se în cazul soluţiilor mobile. Profitul operaţional al diviziei Banking business unit a crescut cu până la 45% (2,8 milioane EUR) faţă de 2018. Acesta s-a ridicat la 9,1 milioane EUR la sfârşitul anului 2019.

Rezultate Asseco 2019. Divizia Dedicated solutions

În anul 2019 veniturile din vânzări ale diviziei Dedicated solutions business unit s-au ridicat la 75,6 milioane EUR, în creştere cu 14,1 milioane EUR (23%) faţă de 2018. Cea mai mare creştere a fost generată de:

  • linia de activitate a soluţiilor proprii, datorită proiectelor implementate în Serbia
  • noile companii din grup – Necomplus şi Mobven.

La sfârşitul anului 2019, profitul operaţional al diviziei Dedicated business unit s-a ridicat la 3,7 milioane EUR. Nivelul a fost în creştere cu 17% faţă de anul precedent.

Citește și Rezultate Agricover 2019. Ce valoare au avut creditele acordate anul trecut?