Rezultate Banca Transilvania 2020

Rezultate Banca Transilvania 2020: Anunţ important

13.11.2020

Rezultate Banca Transilvania 2020. Instituţia de credit îşi anunţă rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru din anul curent. Astfel, Banca Transilvania a contribuit semnificativ la revenirea economică, după șocul generat de primul val al pandemiei de coronavirus.

Rezultate Banca Transilvania 2020. Credite acordate

Soldul creditelor acordate a crescut cu 1,1 mld. lei pe parcursul celui de al treilea trimestru, ajungând la 40,1 mld. lei.

Prin programul guvernamental IMM Invest, banca a acordat peste 7.000 de finanțări. Acestea au ajuns la peste 18.000 clienți IMM creditați.

De asemenea, Banca Transilvania a acordat peste 30.900 credite retail pe parcursul trimestrului al treilea, din care 2.600 credite imobiliare, ajungând la peste 750.000 de clienți retail creditați.

Atenția instituţiei s-a îndreptat, ca și până acum, către susținerea clienților retail, IMM și middle corporate, asigurând susținerea nivelului de bază al economiei, dar și o dispersie adecvată a riscului de credit.

Rezultate Banca Transilvania 2020. Pandemia de coronavirus

“Deși evoluția nu este deloc favorabilă din cauza pandemiei, rămânem optimiști și încrezători în revenirea economiei în următoarea perioadă. Ne dorim creșterea finanțărilor acordate de BT, în cel mai responsabil și eficient mod posibil, pentru a susține economia și creșterea băncii. În mod cert, contextul actual, care a afectat întreaga lume și poate chiar mai tare economiile dezvoltate, aduce și oportunități pentru România și acesta este și un avantaj pentru noi, pentru că nimeni nu cunoaște piața mai bine decât noi, ca bancă românească”, afirmă Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Rezultate Banca Transilvania 2020. Activele băncii

Activele Grupului Financiar Banca Transilvania au ajuns la 100,4 mld. lei la finalul trimestrului trei din acest an. În plus, creditele au crescut până la 41,9 miliarde lei, inclusiv creditele din contractele de leasing financiar, iar depozitele clienților au ajuns la 83,9 miliarde lei, din care 58,7 miliarde lei sunt economiile persoanelor fizice, iar 25,2 miliarde lei, ale persoanelor juridice. Eficienta operațională a băncii se păstrează la nivel confortabil și este de 45,25%. Profitul net consolidat al Grupului BT este de 1.056,76 milioane lei, din care cel al băncii este de 901,49 milioane lei. Subsidiarele și participațiile de capital au contribuit cu peste 155 milioane lei la profitabilitatea Grupului BT.

Banca Transilvania deţine:

  • 2,9 milioane de clienți retail
  • 329.000 de clienți IMM & Micro
  • peste 10.400 de clienți corporate activi

Citeşte şi dm drogerie markt: stabilitate prin adaptarea la nevoile clienților și angajaților

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate Banca Transilvania 2020: Anunţ important

  1. Pingback: Rezultate Banca Transilvania 2020: Anunţ important – Reporter

Comentariile nu sunt permise.