Rezultate TeraPlast

Rezultate financiare TeraPlast 2018: Creştere excepţională

30.10.2018

Rezultate financiare TeraPlast 2018: TeraPlast Group a avut în primele nouă luni din 2018 o cifră de afaceri consolidată de 590,5 milioane de lei. Nivelul este în creștere cu 100% față de aceeaşi perioadă din 2017. În plus, EBITDA consolidată a avansat cu 60%, de la 32,9 milioane de lei la 52,8 milioane de lei.

TeraPlast Group este unul dintre cei mai mari producători de materiale pentru piața construcțiilor din ţara noastră.

Rezultate financiare TeraPlast 2018: Strategia companiei

În perioada analizată, fiecare linie de business și-a continuat creșterea organică. Avansul este un rezultat al strategiei companiei.

TeraPlast s-a axat pe dezvoltarea rețelei de distribuție, pe creșterea prezenței pe piețele europene, precum și pe dezvoltarea de noi produse.

Totodată, rata EBITDA a ajuns la 9% față de 8,4% în prima jumătate a anului 2018.

Rezultate financiare TeraPlast 2018: Ce spune conducerea companiei?

„Rezultatele din primele nouă luni ale acestui an sunt în acord cu strategia noastră de a ne concentra pe creșterea eficienței business-urilor și îmbunătățirea marjei de profit pentru toate companiile, în paralel cu procesul complex de integrare a ultimelor achiziții din Grup. În plus, eforturile noastre au fost direcționate spre adaptarea ofertei în funcție de evoluția segmentelor de piață cărora ne adresăm”, spune Ioana Birta, director financiar al TeraPlast Group.

Rezultate financiare TeraPlast 2018. Divizia Steel

O creştere importantă a fost generată de divizia Steel, formată din TeraSteel Serbia, TeraSteel România și Depaco. Cifra de afaceri a depăşit 350 milioane de lei, mai mult decât triplu faţă de perioada de referință a anului trecut.

EBITDA diviziei a depășit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de lei (+120%).

„Prin prisma investițiilor constante, a diversificării portofoliului de produse și a vânzărilor pe piețe externe – care în prezent se află la 40% din totalul producției –, trendul ascendent în care s-a înscris Divizia Steel va continua și în perioada următoare. Efectele optimizării sunt vizibile în performanțele tuturor celor trei companii”, spun reprezentanţii companiei.

Rezultate financiare TeraPlast 2018. Divizia de Mase Plastice

Divizia de Mase Plastice a avut în primele nouă luni din 2018 vânzări de 240,5 milioane de lei și o valoare a indicatorului EBITDA de 21 milioane de lei, în creștere cu 33%, respectiv 14%, comparativ cu același interval din 2017.

Această divizie înglobează producția sistemelor de instalații din PVC, polietilenă și polipropilenă, a tâmplăriei termoizolante și a granulelor din PVC.

Rezultate financiare TeraPlast 2018. Planuri de viitor

Pe viitor, TeraPlast Group își propune să continue dezvoltarea prin investiții. În acest sens, în luna septembrie, compania a depus trei proiecte, în valoare de 15 milioane de euro, prin Schema de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Investițiile au în vedere:

  • achiziția de utilaje și echipamente pentru creșterea capacității de producție pentru produsele existente
  • diversificarea portofoliului
  • înființarea de noi unități de producție în cadrul a trei companii din Grup – TeraPlast, Depaco și TeraGlass

Citeşte şi Romanian Food & Agribusiness Conference va avea loc pe 9 noiembrie

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Rezultate financiare TeraPlast 2018: Creştere excepţională

  1. Pingback: Piata constructiilor 2018: Scadere in luna septembrie | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.