Stiri: Sanatate

Rezultate Gral Medical 2020

Rezultate Gral Medical 2020: Afaceri de 40 milioane de euro

09.12.2020

Rezultate Gral Medical 2020. În acest an, Gral Medical va depăși pragul de 40 milioane de euro cifră de afaceri. Compania care oferă servicii medicale a reușit să obțină majorări ale veniturilor la nivel de grup cu 20% față de perioada similară a anului anterior.

În 2020, compania a înregistrat în primele 10 luni venituri totale de 33.4 milioane euro (161.000.000 milioane lei). Trendul pozitiv s-a menținut datorită:

  • finalizării investițiilor începute la sfârșitul anului anterior
  • menținerii serviciilor oncologice la nivel ridicat pe perioada pandemiei pentru toți pacienții din rețeaua de centre OncoFort
  • măririi capacității de prelucrare a probelor din cadrul laboratorului de biologie moleculară.

Rezultate Gral Medical 2020. Cele mai remarcabile creşteri

Cele mai remarcabile creșteri au fost înregistrate de către segmentul oncologic, care prin rețeaua de centre din provincie au reușit să aibă creșteri de 69%, rețeaua de clinici Gral Medical a avut o creștere de peste 40%, iar serviciile de paraclinic au avut o majorare ponderată de 10% pe fondul pandemiei și a restricțiilor impuse.

“Suntem perseverenți în ceea ce facem, acesta este motivul pentru care am reușit să ținem deschise neîntrerupt secțiile de oncologie și să oferim în maximă siguranță tratamente de top pe radioterapie, chimioterapie și dializă. Pe fondul restricțiilor impuse de pandemie, am investit peste 500.000 euro în aparatură de top în laboratorul de biologie moleculară pentru mărirea vitezei de eliberare a rezultatelor, motiv pentru care putem asigura în prezent un randament de peste 2000 de probe pe zi”, a afirmat Robert Șerban, acționar Gral Medical.

Rezultate Gral Medical 2020. Spitale oncologice

Rețeaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formată din cinci spitale oncologice:

  • două în București
  • unul în Pitești
  • unul în Ploiești
  • unul în Craiova

Spitalul OncoFort Pitești, după primul an de funcționare a reușit să intre pe break-even point operațional, iar în 2020 după estimările din primele 3 trimestre va termina anul cu o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, în contextul în care serviciile paraclinice au crescut pe același trend pozitiv cu spitalizarea de zi. Spitalul OncoFort din Pitești este un proiect investițional de tip greenfield ce a necesitat o investiție de 5 milioane de Euro.

Rezultate Gral Medical 2020. Un an al marilor provocări

„Anul 2020 a fost și rămâne anul marilor provocări, reinventări și a inițiativelor curajoase pe piața serviciilor medicale. Acesta este și motivul pentru care tocmai înainte de pandemie, compania a modernizat secția de chimioterapie de la Craiova, dublând atât capacitatea cât și confortul pacienților. Până la sfârșitul anului Gral Medical și-a alocat un buget de peste 500.000 Euro pentru mărirea rețelei existente cu noi centre de recoltare și laboratoare în orașe cu o populație de peste 200.000 locuitori.” Robert Chițan, director de dezvoltare Gral Medical.

Investiţii

Cu toate că pentru 2020 compania și-a stabilit un buget de 181 milioane lei, datorită trendului pozitiv din trimestrele 3 și 4, noile proiecții financiare vor duce la rezultate de peste 197 milioane lei.

Citeşte şi Veste bună: Cum a evoluat PIB-ul României în trimestrul al treilea din 2020?