Stiri: Companii

Romania CSR Index 2019

Romania CSR Index 2019, prezentat pe 24 iulie

14.07.2019

Romania CSR Index 2019. Agenţia de consultanţă The Azores Sustainability & CSR Services organizează a 4-a ediţie a conferinţei “Best Practices in Romanian CSR”. Astfel, pe data de 24 iulie 2019, la Athenee Palace Hilton din Capitală vor fi anunţate rezultatele analizei Romania CSR Index 2019. Este vorba de cea mai importantă analiză a domeniului sustenabilităţii şi responsabilităţii corporative din țara noastră.

Romania CSR Index 2019. Au fost analizate 700 de companii

Pentru realizarea acestui sondaj au fost analizate peste 700 de companii. Mai exact sunt incluse toate companiile din țară care au peste 500 de angajaţi. Potrivit Ordinului 3456/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajaţi vor avea obligaţia de a publica rapoarte de sustenabilitate, începand cu exerciţiul financiar 2019.

Romania CSR Index 2019. Ce spun organizatorii?

“Companii şi guverne din întreaga lume prioritizează sustenabilitatea şi îşi setează obiective ţinând cont de Agenda 2030 a ONU şi cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. Este o perioadă în care societatea devine mai conştientă de impactul pe care îl are asupra mediului şi în comunităţi. În acest context, companiile încep să îşi reevalueze strategia de business şi să inoveze, punând accent pe limitarea impactului negativ asupra mediului şi pe maximizarea impactului social pozitiv în comunităţi. Aceste schimbări vor genera noi modele de business şi vedem deja în piaţă rezultate foarte bune ale companiilor care şi-au definit o strategie ambiţioasă de sustenabilitate”, explică Alina Liciu, Fondator şi Managing Partner The Azores, organizator al evenimentului.

Romania CSR Index 2019. Schimbările din acest an

Din raportul pentru anul 2018, a reieşit că cele mai active companii au fost cele din domeniul Băuturilor şi din Telecom. În cercetarea care va fi prezentată anul acesta, în data de 24 iulie, se observă o schimbare a dinamicii în sensul că şi companiile din Food Retail şi din domeniul IT încep să investească mai mult în sustenabilitate corporativă. Tot în raportul de anul acesta se evidenţiază câteva schimbări ce au produs o surpriză analiştilor, cum ar fi un număr mai mare de rapoarte de sustenabilitate şi o atenţie sporită Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

”În cadrul evenimentului vor fi prezentate proiecte sau programe de investiţii în comunităţi dar şi cele mai bune practici care reies din raportarea sustenabilităţii. Profesionişti de top din România vor contura tendinţele pieţei din ţara noastră şi de la nivel internaţional şi vor releva insight-uri despre modul în care o companie poate să obţină cele mai bune rezultate în urma investiţiei în sustenabilitate şi în comunităţi”, au anunțat organizatorii.

Romania CSR Index 2019. Agenda evenimentului:

Keynote Speaker: Simon Graham, Head of Innovation, DCA, The DNA of Sustainable Business

Panel 1: Investiţii în comunităţi aliniate la strategia de business

Speakeri:

  • Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România
  • Angelica Barbu – Director Comunicare & Marketing, CEZ România
  • Cristina Brînduşoiu – Category Marketing Manager Home & Hygiene, Unilever România
  • Keynote Speaker: Darren Willman, Corporate Governance Research Manager, Sustainalytics

Panel 2: Maximizarea impactului raportului de sustenabilitate

Speakeri:

  • Valer Hancaş – Manager Corporate Affairs & Comunicare, Kaufland România
  • Irina Ionescu – Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România
  • Vera Ularu – Senior Communication Specialist, Patria Bank
  • Corina Radu – CSR Consultant, Solved – The Cleantech Company Finland
  • Moderator: Andreea Ghiocel – Operational Manager Reporting Division, The CSR Agency

Panel 3: Alina Liciu – Rezultatele ranking-ului Romania CSR Index 2019

Moderator al evenimentului: Victor Georgescu

Romania CSR Index 2019. Revista Community Index Magazine

Participanţii la eveniment vor primi, în premieră, revista Community Index Magazine, singura revistă bilingvă dedicată sustenabilităţii şi CSR-ului strategic din România şi cel mai cuprinzator index al proiectelor corporate de investiţii în comunităţi.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul evenimentului: https://www.theazores.ro/shortcodes/clients-list/best-practices-in-romanian-csr-2019/

Citește și Câtă energie a produs România în perioada ianuarie – mai 2019?