Stiri: IT&C

Romanian Business Consult

Romanian Business Consult preia compania Ropeco București

17.03.2021

Romanian Business Consult a finalizat preluarea companiei Ropeco București. Astfel, RBC devine acționar unic al Ropeco București, consolidându-și poziția de lider integrator IT, având o expertiză majoră în retail și pe piața automatizărilor industriale.

Prin această achiziție se deschid companiei noi oportunități în piața soluțiilor IT din banking și plăți electronice.

Valoarea tranzacției este confidențială. Romanian Business Consult a fost asistată în această tranzacție de KPMG și casa de avocatură Filip & Company, iar compania Ropeco București de către EDGE Advisory și casa de avocatură DLA Piper Dinu SCA.

Cele două companii vor continua să opereze ca entități separate, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite și urmărind aceeași misiune și aceleași valori de business.

Romanian Business Consult şi ROPECO devin mai puternice împreună

RBC și ROPECO devin mai puternice împreună având același acționariat și aliniindu-se sub același scop de dezvoltare, inovare și extindere a portofoliului de soluții IT. Toate acestea se vor reflecta în perfecționarea capabilităților de integrare și implementare a soluțiilor complexe de IT și la creșterea calității serviciilor oferite către clienții actuali și viitori.

„Ne bucurăm că, pe lângă portofoliul de soluții și servicii dedicate marilor rețele de retail modern și a capacității noastre de integrator IT, adăugăm experiența importantă în aria proceselor de plată din retail și în cea a automatizării operațiunilor din banking, ale companiei ROPECO. Întărim prin această achiziție capacitatea operațională a grupului și echipele noastre de dezvoltare, integrare și implementare de aplicații complexe. Țintim în următorii ani o creștere a grupului la 500 de angajați și atragerea de noi talente , susținând continuu dezvoltarea profesională a colegilor noștri din RBC și ROPECO.

De asemenea ne unește de acum încolo aceeași misiune de protejare a mediului pe care o susținem prin expertiza și parteneriatele ambelor companii în automatizarea procesului de reciclare. Oferim retailerilor și producătorilor de băuturi din România unele dintre cele mai performante sisteme integrate de gestionare a returnării a ambalajelor reciclabile -RVS (Reverse Vending Systems).

Andrei Bojiţă, Director General al Romanian Business Consult

Rămânem în continuare interesați de creșterea grupului prin achiziții în zonele de interes strategic, conform înțelegerii cu partenerul meu în RBC, fondul de investiții Oresa Ventures”, a declarat Andrei Bojiţă, Director General al Romanian Business Consult.

Romanian Business Consult. O continuare a unei poveşti de succes

Cristian Christodorescu, CEO Ropeco a afirmat:” Suntem încântați că facem parte din Grupul RBC . Considerăm că acest lucru reprezintă continuarea unei povești de succes, cea mai bună alegere pentru dezvoltarea firească a business-ului, a respectului pentru clienții noștri.

RBC și ROPECO sunt două firme complementare din punct de vedere al direcțiilor de business, cu un puternic background antreprenorial și o dorință de dezvoltare comună. Această complementaritate a activităților noastre generează sinergii ce vor duce la noi soluții și oportunități de afaceri, care să reflecte nevoile clienților și să creeze valoare prin calitate și accesibilitate, mai ales în contextul actual al dezvoltării industriei de IT. Suntem bucuroși să participăm activ în familia RBC, intenționăm să creăm noi modalități de business și să dezvoltăm o fantastică nouă colaborare pe această bază”.

Romanian Business Consult, afaceri de 32,6 milioane de euro

Având o cifră de afaceri în 2019 de 32,7 milioane de euro, RBC a reușit să fructifice o mare parte din oportunitățile din piață în timpul anului 2020, chiar dacă acest an a fost unul complex și dificil.

În 2020, cele două companii care fac parte din grupul RBC au realizat o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 de milioane de euro.

Obiectivele Romanian Business Consult

Cele mai importante obiective pentru ambele companii din Grupul RBC sunt reprezentate de:

  • satisfacția clienților
  • consolidarea relațiilor
  • succesul colaborării de business cu partenerii naționali și internaționali

În urma achiziției, grupul RBC va pune la dispoziția clienților una dintre cele mai largi rețele de service din România cu centre regionale în toate capitalele de județe, având angajați peste 200 de ingineri de service și suport la nivel național. Rețeaua de service efectuează mentenanță continuă pentru software, hardware și infrastructură.

Specialiştii din cadrul Romanian Business Consult

RBC se bazează la ora actuală pe o echipă de peste 50 de specialiști în dezvoltare software și implementare de aplicații bazate pe ultimele tehnologii Microsoft, Linux, Google Cloud Platform, Big Data, Machine Learning.

RBC este una dintre primele companii din România care a implementat o serie de soluții inovatoare pe piața de retail, precum:

  • Self-Checkout;
  • aplicații de raportare și alertare în timp real bazate pe tehnologii Big Data, Artificial Intelligence și Machine Learning;
  • programe de loialitate și promoții pentru consumatori (eLOY).

Compania a derulat cu succes cel mai complex proiect de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic în conformitate cu legislația fiscală din România.

“Știm cum să integrăm soluții noi de IT și să le dezvoltăm în funcție de cerințele clienților. Înțelegem în detaliu nevoile clienților, un exemplu fiind asistarea operațională în desfășurarea proiectelor 24/7 prin Help-Desk și Call Center, asigurându-ne că suntem mereu acolo când este nevoie de noi. Avem consultanți și specialiști cu experiență care pot proiecta fluxuri complexe pentru retaileri naționali și internaționali și pentru consumatorii lor. Țelul nostru este să construim împreună soluții IT inovatoare, să fim alegerea preferată a clienților și unii dintre jucătorii de vârf pe segmentele noastre de expertiză”, spune George Constantinescu, Director Comercial și Operațiuni în cadrul RBC.

Citeşte şi Rata dobânzii 2021. Decizia luată de BNR