Cresteri salariale 2020

Salarii bănci 2019. Românii, printre cele mai mici venituri din regiune

08.08.2019

Salarii bănci 2019. Angajații din băncile prezente pe piața locală se află pe penultimul loc din regiune, atunci când vine vorba de salarii. Aceștia au un venit mediu de 718 euro pe lună. După ce ani la rând au fost printre cei mai bine plătiți angajați din economie, acum, la nivel regional, angajații din banking îi depășesc doar pe colegii lor din Bulgaria.

Așadar, potrivit comparatorului salarial Paylab, lansat în țara noastră de eJobs, media salarială netă din sectorul bancar este de 718 euro pe lună.

Salarii bănci 2019. În ce țări sunt cele mai mari salarii?

Cei mai bine plătiți din regiune sunt cei care lucrează în băncile din Cehia. Acolo veniturile medii lunare ajung la 931 de euro. Foarte aproape de aceștia (930 de euro pe lună) se situează lituanienii.

În Letonia și Ungaria sunt oferite salarii care se apropie de 850 de euro pe lună. În Croația media ajunge în jurul sumei de 830 de euro, lunar.

Mai aproape de câștigurile din România sunt cele din Serbia. Acolo specialiștii din bănci au salarii de aproximativ 750 de euro. La o diferență sensibilă este însă Bulgaria. Această țară se află pe ultimul loc în clasament și care raportează venituri medii lunare de 586 de euro.

Salarii bănci 2019. Angajatorii din afara României plătesc mai bine

”Media salarială pentru sistemul bancar nu este neapărat mică, mai ales dacă o raportăm la salariul mediu net pe economie, însă dacă ne comparăm cu alte țări, regăsim o situație comună aproape la nivel general – angajatorii din afara României plătesc mai bine. Trebuie, totuși, să luăm în calcul, de fiecare dată când facem astfel de comparații, și care este costul vieții din fiecare stat în parte pentru că important nu este neapărat salariul în valoarea lui absolută, ci la ce nivel de calitate a vieții ne situăm cu acel salariu. Ieșind din granițele Europei Centrale și de Est vom vedea salarii duble sau chiar triple, dar acolo și costul vieții este pe măsură. În Finlanda, spre exemplu, un angajat din industria bancară are un salariu mediu lunar de aproape 1.500 de euro, iar în Finlanda de 2.400 de euro”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Salarii bănci 2019. Restructurări

În ultimii ani, sectorul financiar din România a trecut printr-un val considerabil de restructurări. Acum industria a ajuns la un număr de aproximativ 53.000 de angajați. Însă, încă se mai fac angajări în domeniu. Așadar, aproape 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pe eJobs.ro, pentru candidații care vor să lucreze în sectorul financiar-bancar.

Citește și Numărul de atacuri DDoS, în creștere. Anunțul făcut de Kaspersky

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Salarii bănci 2019. Românii, printre cele mai mici venituri din regiune

  1. Pingback: Cele mai mari banci din lume - Clasamanet | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.