Stiri: Social

Scoala de primavara Junior Achievement

Școala de primăvară Junior Achievement şi-a desemnat câştigătorii

21.05.2021

Școala de primăvară Junior Achievement. În acest an, Şcoala de primăvară, dezvoltată de Junior Achievement (JA) România cu sprijinul OMV Petrom, a reunit 70 de elevi de liceu, care, coordonați de voluntari, au lucrat timp de patru zile în echipe pentru a dezvolta un proiect care să răspundă unei probleme specifice identificate într-o comunitate.

Școala de primăvară Junior Achievement. Tema din acest an

Tema din acest an a fost Școala Viitorului. Acesta a lansat echipelor de elevi provocarea de a elabora un proiect care să răspundă următoarelor întrebări:

• Ce discipline/materii ar fi util să se studieze de către elevii din clasele de liceu?

• Care ar trebui să fie metodele și tehnicile de învățare?

• Cum se va face evaluarea, cum este structurat sistemul de notare și care sunt criteriile de promovabilitate?

• Cum îi poate ajuta mai mult această nouă școală pe elevi și profesori, atât în viața personală, cât și în cea profesională?

Elevii au beneficiat de consultanță permanentă, precum și de webinare dedicate managementului de proiect și abilităților de prezentare, elemente cheie ale proiectului pe care îl construiesc împreună și îl prezintă apoi juriului.

Școala de primăvară Junior Achievement. Jurizarea proiectelor

Vineri, 14 mai, a fost ziua dedicată prezentării proiectelor, jurizării și anunțării câștigătorilor, adică a echipelor care au prezentat cele mai bine soluții. Criteriile pe baza cărora s-a făcut jurizarea au fost:

  • originalitatea
  • relevanța – în ce măsură soluția propusă răspunde nevoii sau problemei din tema de lucru
  • caracterul practic, din punct de vedere tehnic și financiar, al propunerii

Utilizând resursele limitate de timp și informație puse la dispoziție, dar exploatând la maximum creativitatea și avantajele muncii în echipă, echipele au generat soluții inovatoare, cu un grad înalt de aplicabilitate pentru problema pusă în discuție.

Crearea unor aplicații care includ noi tehnici de învățare, inclusiv folosirea hologramelor, cluburi dedicate dezbaterilor, educației financiare și orientării profesionale, noi sisteme de evaluare și notare, perfecționarea abilităților de învățare online – au fost printre cele mai apreciate idei propuse de tineri.

Câştigători

Juriul, format din reprezentanți OMV Petrom și JA România, a acordat următoarele premii:

Locul 1 – Echipa 1, pentru proiectul Follow your passion, care propune o orientare vocațională clară în dezvoltarea curriculumului școlar

Locul 2 – Echipa 2, pentru aplicația multifuncțională Teachgram

Locul 3 – Echipa 4, pentru platforma de evaluare și notare Unknown: facem necunoscutul cunoscut

Citeşte şi Proiectul ABCdar Verde, lansat de Junior Achievement România și Holcim