Securitatea cibernetia

Securitatea cibernetică, principala prioritate IT în următoarea perioadă

17.12.2020

Securitate cibernetică. Nu mai puţin de 82% dintre managerii IT locali declară că securitatea cibernetică reprezintă principala prioritate IT în următoarea perioadă, iar peste 98% au subliniat că tehnologiile IT&C le-au ajutat organizațiile în actualul context pandemic, arată sondajul „Cisco Connect România 2020” la care au răspuns 150 de specialiști IT, participanți la evenimentul Cisco Connect România, desfășurat în acest an în premieră online, între 17-18 noiembrie.

Securitatea cibernetică. Contextul actual

Contextul actual creat de pandemia de COVID-19 a accelerat adopția de tehnologie, companiile de pe tot globul fiind obligate să-și digitalizeze operațiunile și să asigure suport angajaților care lucrează de la distanță, dar a pus, în același timp, o presiune foarte mare pe rețele.

Astfel că, pe lângă securitatea cibernetică, managerii IT vor acorda o atenție sporită în următoarea perioadă infrastructurii de rețea (71%) și consolidării centrului de date (52%). De asemenea, 39% au indicat ca prioritate IT implementarea de soluții de colaborare software (voce, video, mesagerie), 28% soluțiile de cloud privat și 21% soluțiile de colaborare hardware (terminale video).

Dacă pentru multe companii, în special din industria IT, lucrul de acasă sau de la distanță a devenit ceva obișnuit, pentru foarte multe firme și organizații, această perioadă a reprezentat și va reprezenta în continuare o provocare, mai ales din perspectiva securității.

Securitatea cibernetică. Angajaţi

Departamentele de securitate trebuie să asigure securitatea unui număr tot mai mare de angajați care lucrează de acasă, care folosesc în număr mare dispozitivele personale pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

În acest context, cea mai mare provocare cu care s-au confruntat managerii IT a fost permiterea accesului securizat la rețeaua și aplicațiile companiei, pentru orice utilizator, de pe orice dispozitiv, în orice moment (71%). Pentru 64%, principala provocare a fost cea legată de securizarea dispozitivelor de birou utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță, în timp ce 63% au depus eforturi semnificative pentru menținerea controlului și aplicarea politicilor de securitate.

Protejarea confidențialității datelor și a informațiilor despre clienți și securizarea dispozitivelor private utilizate de angajați pentru a lucra de la distanță au reprezentat principalele provocări de securitate în această perioadă pentru 55% și, respectiv, 49% dintre managerii IT participați la sondajul Cisco Connect România.

Bugetul IT

La fel ca anul trecut, când majoritatea respondenților a declarat că bugetul IT al companiei a rămas la același nivel ca în 2018 (33%), și în acest an 57% dintre managerii IT au menționat că bugetul IT al companiei s-a situat la același nivel cu cel din 2019.

Citeşte şi Solstițiu de iarnă 2020. Când începe să crească ziua?

 

 

 

Citiți și despre: