SERV CLASS, soluții eficiente pentru agricultură

Compania urmează un parcurs sănătos, solid care reflectă profesionalismul și nivelul de performanță dobândit de-a lungul a 20 de ani de activitate. Agricultura este și va rămâne un sector cheie chiar și în secolul XXI, având în vedere faptul că poate asigura hrana la nivel mondial. Cu toate acestea, fără implicarea oamenilor dedicați, pregătirea permanentă a acestora și implementarea celor mai noi tehnologii, nu ar fi posibil ca agricultura să atingă performanța la care a ajuns și să își aducă aportul cu adevărat la progresul fermierilor și, mai presus de atât, la sănătatea oamenilor.

Prin urmare, adevăratul secret al companiei SERV CLASS constă în a reuși să conecteze în mod inteligent oamenii, utilajele și natura. SERV CLASS, unul dintre cei mai renumiți importatori autorizați de mașini și utilaje agricole de renume mondial, își îndreaptă eforturile permanente în direcția dezvoltării portofoliului, aducând cele mai recente inovații pentru exploatații agricole de diverse dimensiuni, care pot fi utilizate în condiții climatice variate. În același timp, compania vizează și creșterea și dezvoltarea echipei, atât din punct de vedere numeric, cât și al competențelor.

Raportat la anul 2016, echipa a fost îmbogățită cu specialiști în domeniu, pregătiți să facă față oricărei provocări

În plus, SERV CLASS își extinde în continuare acoperirea teritorială, investind peste 4 milioane de euro în ultimii 4 ani pentru dezvoltarea organizației proprii. În ultima perioadă, s-a constatat un interes în creștere al fermierilor pentru optimizarea lucrărilor și a costurilor generate, spre exemplu, de inputuri sau de consumul de motorină. Astfel, fermierii sunt din ce în ce mai interesați de achiziționarea sistemelor electronice de monitorizare și ghidaj, precum și de consultanță în acest domeniu.

„Partea de software se va dezvolta mai intens în perioada următoare, datorită avantajelor pe care le oferă sistemele electronice și faptului că ele pot fi implementate pe o gamă largă de utilaje agricole, precum combine, tractoare și echipamente autopropulsate”, ne-a declarat Dl. Cătălin Gruia, Director General SERV CLASS.

Soluții eficiente pentru agricultură

În 2019, SERV CLASS a trecut de pragul de 20 ani de activitate, moment care a fost marcat corespunzător în cadrul echipei. „Considerăm că am mai urcat o treaptă pe scara dezvoltării și evoluției noastre, iar experiența în domeniu ne obligă să livrăm profesionalism și calitate la un complet alt nivel”, continuă Dl. Cătălin Gruia.

Strategia SERV CLASS urmează în prezent mai multe direcții, una dintre acestea referindu-se la gama de produse. Compania oferă fermierilor cu care colaborează unele dintre cele mai inovative produse, dotate cu cea mai nouă tehnologie disponibilă la ora actuală. În egală măsura, SERV CLASS se focusează pe creșterea competențelor echipei, pentru a răspunde nevoilor clienților.

Cel mai bine vândut produs din portofoliul companiei rămâne Combina Claas, „nava amiral” a SERV CLASS

Toate celelalte produse oferite, îmbinate într-o gamă perfect adaptată, vin să concretizeze conceptul de „full liner”. Compania SERV CLASS și-a dezvoltat permanent portofoliul, înglobând noi mărci de renume din dorința de a oferi fermierilor cele mai moderne şi eficiente soluții pentru agricultură.

CLAAS este o companie fondată în anul 1913, un nume de top la nivel mondial în tehnologia agricolă, lider pe piaţa europeană a combinelor de recoltat. Lemken este producătorul german cu o experiență de peste 230 de ani în fabricarea utilajelor de prelucrat solul, pluguri, grape, cultivatoare, semănători și Amazone este producătorul german cu o experiență de peste 130 de ani în construcția utilajelor de erbicidat, împrăștiat îngrășăminte, prelucrat solul sau a semănătorilor de precizie.

Principalele canale de vânzare abordate în momentul de față

SERV CLASS acoperă complet regiunea de est a țării, fiind lider de piață în România pentru produsele de recoltat. Acest lucru este posibil printr-un sistem de distribuție mixt dezvoltat de companie, care include atât forța proprie de vânzări, cât și prin dealerii proprii, Tehnoland Urziceni și Ursa Mare Suceava. În plus, compania are în derulare un amplu program de investiții pentru deschiderea de noi puncte de lucru și modernizarea celor existente, o investiție care a depășit  deja 4,5 milioane de euro.

Recent, compania a inaugurat sediul său din Iași, a cărui construcție a durat 18 luni, iar suma investită se ridică la 1,5 milioane de euro

„Suntem mândri să venim în întâmpinarea partenerilor Serv Class cu un sediu modern ce include toate facilitățile necesare derulării în cele mai bune condiții a activității noastre. Sediul nou-inaugurat ocupă un teren cu o suprafață totală de cca. 10.000 mp și include o clădire de birouri, un atelier de reparații, magazie de piese de schimb și un showroom comercial”, detaliază Directorul General.

Pentru perioada următoare, compania își propune o extindere a sediului central din Brăila, atât în ceea ce privește dublarea suprafeței halei de service, cât și construcția a 300 mp de spații de birouri.

 Furnizorii SERV CLASS, în topul preferințelor mondiale

La finele anului trecut, compania a participat la Agritechnica, în cadrul căreia s-a confirmat faptul că furnizorii actuali ai SERV CLASS sunt în topul preferințelor mondiale, ceea ce înseamnă că SERV CLASS va continua să ofere cele mai recente inovații în domeniu fiecărui client sau colaborator.

„Pentru anul acesta, ne propunem să participăm la toate evenimentele de calibru din domeniul agriculturii, însă rămâne de văzut în ce măsură criza Coronavirusului își va pune amprenta asupra derulării acestor evenimente”, afirmă Directorul General.

Planurile pe termen lung ale companiei rămân consecvente misiunii asumate, și anume aceea de a oferi servicii de calitate și valoare adăugată produselor oferite, într-un parteneriat pe termen lung cu clienții

Principalele investiții ale companiei sunt orientate în direcția optimizării și eficientizării rețelei proprii de distribuție, dezvoltarea unor departamente și activități conexe, optimizarea și dezvoltarea sistemului informatic, dotarea tehnică superioară a echipelor și atelierelor service, dar și accelerarea programului de pregătire și formare a angajaților.

SERV CLASS are în acest moment 75 de colegi în activitatea de zi cu zi, o echipă bine închegată și extrem de valoroasă, care contribuie la poziționarea companiei pe locuri fruntașe în domeniul său de activitate. Compania investește în programe de training, atât în țară, alături de parteneri tradiționali, cât și în străinătate, prin programe speciale furnizate de branduri de renume.

Cele mai importante parteneriate și proiecte de responsabilitate socială

Pentru SERV CLASS, este o prioritate și o oportunitate să se implice în pregătirea viitoarei forțe de muncă, mai ales că, în prezent, piața din România nu este foarte ofertantă în ceea ce privește personalul calificat în domeniul tehnic. Compania desfășoară parteneriate cu mai multe unități de învățământ, prin care susține formarea și pregătirea elevilor.

Compania organizează un program anual de burse de studiu, de care beneficiază în acest an nu mai puțin de 10 elevi

Pe lângă burse, SERV CLASS oferă posibilitatea absolvenților să se alăture echipei. În prezent, SERV CLASS are deja câțiva angajați proveniți din rândul foștilor studenți și urmează ca în această vară să li se adauge și alți colegi.

„Oferim suport în dotarea mai multor unități de învățământ locale, susținem diverse proiecte și asociații cum sunt Dăruiește Viață sau Bookland și suntem de asemenea direct implicați în mai multe evenimente culturale și festivaluri locale și naționale”, menționează Dl. Cătălin Gruia.

Un parcurs sănătos, solid, care reflectă profesionalismul

Din păcate, piața a suferit o ușoară contracție în  anul 2019, comparativ cu ultimii ani. Restrângerile de cifre din ultima perioadă au afectat și compania SERV CLASS, însă aceasta își păstrează un parcurs sănătos, solid, care reflectă nivelul actual de profesionalism și performanță al companiei.

„Este cu adevărat important pentru noi nu doar să menținem, ci să și îmbunătățim permanent o cotă de piață care să ne mențină în topul opțiunilor clienților din agricultură, iar planurile de viitor ale companiei vizează în acest sens consolidarea poziției de lider pe piața de echipamente agricole. PRIMII ÎN INIMA TA!  Așa cum am spus de fiecare dată, nu reprezintă doar un simplu slogan, este esența activității noastre, este garanția unui parteneriat de succes dedicat performanței în agricultură. Și ne dorim să rămânem așa!”, a declarat, în încheiere, Dl. Cătălin Gruia, Director General SERV CLASS.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/serv-class-lider-in-sectorul-combinelor-agricole/