Stiri: Economie

Ovidiu Neacsu

Sierra Quadrant a dezvoltat o platformă de licitații online

10.07.2020

Sierra Quadrant a dezvoltat o platformă de licitații online. În premieră în România, a fost dezvoltată o platformă de licitații online pentru firmele aflate în dificultate. Aceasta a fost creată de Sierra Quadrant, una dintre principalele companii din sectorul reorganizării business-urilor.

Care companii sunt vizate de platforma de licitații a Sierra Quadrant?

Platforma de licitații online creată de Sierra Quadrant vizează companiile din sectorul IMM-urilor, dar și companiile mari. Pe platforma de e-licitații licitatii.sierraquadrant.ro, dezvoltată de Sierra Quadrant, poate avea acces orice companie interesată. Atât persoanele fizice, cât și companiile pot achiziționa bunuri listate, în condițiile în care își creează un cont, și, în funcție de specificul licitației, plătesc taxele necesare.

,,Trăim o perioadă în care Internetul și noile tehnologii vin să ofere un ajutor nesperat, într-un mediu de business afectat puternic de restricțiile generate de pandemia de coronavirus’’, spune Ovidiu Neacșu, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

,,Dificultățile majore prin care trec multe firme românești ne-au determinat să investim în dezvoltarea acestei platforme alternative de business. În spatele platformei web se află un efort logistic semnificativ, care presupune spații de depozitare, servicii de livrare și un ecosistem financiar securizat menit să facă procesul de vânzare-cumpărare o opțiune viabilă, rapidă și eficientă’’, a mai spus omul de afaceri.

Platforma de licitații online scoate la vânzare doar bunuri și servicii expertizate

Sierra Quadrant. Platforma de licitații online scoate la vânzare doar bunuri și servicii expertizate. În plus, specialiștii companiei monitorizează procesele de vânzare și livrare. Produsele propuse spre vânzare sunt atât noi, cât și second-hand. În prezent, platforma se află în faza de dezvoltare, urmând a se extinde în toate domeniile economice.

,,Am vrut să dezvoltăm un mediu de tranzacționare sigur, între parteneri reali, să oferim un sprijin firmelor care au stocuri de marfă, mijloace auto, utilaje, terenuri și clădiri, în general produse pe care le vând cu greu în actualele condiții economice’’, afirmă Ovidiu Neacșu.

Sierra Quadrant. Piața online va deveni principala piață de desfacere a produselor și serviciilor

Încă de dinainte de pandemie, Sierra Quadrant estima faptul că business-urile românești vor trece printr-un amplu proces de reorganizare. Pentru finalul acestui an, experții Sierra Quadrant prefigurează o înrăutățire a situației, pe fondul lipsei de bani din economie și accentuării blocajului financiar.

,,În condițiile provocărilor generate de criză, optimizarea costurilor va face ca multe companii să renunțe la clasicele forme de vânzare și să se focuseze pe tranzacțiile online, să apeleze la tehnologie, la digitalizare,  economisind astfel resurse financiare importante, cheltuite până acum pe chirii, amenajări de spații și facturi de utilități’’, spun experții.

Care este profilul firmelor cu risc de insolvență?

Riscul de insolvență este cel mai mare în rândul societăților din servicii, turism și comerț. Însă insolvența ar putea deveni o soluție de protecție economică pentru multe din aceste companii, în perioada următoare. Experții recomandă însă ca oamenilor de afaceri să nu le fie teamă să colaboreze cu astfel de firme.

“Firmele aflate în insolvenţă sau în concordat preventiv au un plan de restructurare pe care trebuie să-l urmeze şi sunt monitorizate suplimentar de specialişti în domeniu. Au un comportament de business chiar mai predictibil comparativ cu o firmă obişnuită. Un parteneriat cu o firmă aflată în insolvenţă poate aduce multiple avantaje – plăţi la timp, tarife avantajoase, condiţii optime de livrare etc.”, afirmă experții de la Sierra Quadrant.

Citește și Efectele pandemiei asupra românilor