Stiri: IT&C

Sisteme de securitate pentru locuinte

Sisteme de securitate pentru locuințe: Românii dețin echipamente învechite

27.08.2019

Sisteme de securitate pentru locuințe. Nu mai puțin de 35% dintre românii care au un sistem de securitate acasă l-au instalat în urmă cu cel puțin cinci ani, potrivit unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro).

Sisteme de securitate pentru locuințe. Avansul tehnologic

Însă, luând în considerare ritmul accelerat al avansului tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de cinci ani sunt soluții învechite. Acestea prezintă riscuri asumate de proprietari.

Modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protecție, au o incidență crescută la defecțiuni, în comparație cu cele noi, iar calitatea scăzută a imaginilor, în cazul unui sistem de supraveghere video, de exemplu, nu poate oferi informații relevante pentru identificarea infractorilor.

Sisteme de securitate pentru locuințe. Sfaturi

„Este foarte important ca sistemele de securitate să fie de actualitate, fie că vorbim despre sisteme de alarmă, sau de supraveghere video. Trebuie să ținem cont că sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o funcționare continuă necesită și mentenanță. Astfel, cel puțin o dată pe an, este recomandată verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul și harddisk-ul etc. Sistemul de alarmă trebuie înlocuit doar în cazul în care componentele nu mai dau randament. Recomandăm teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarmă, dar și pentru a determina dacă sistemul comunică bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (A2T.ro).

Sisteme de securitate pentru locuințe. Durata de viață

Conform acestuia, durata de viață a unui echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarmă este de aproximativ cinci ani. După această perioadă, în lipsa unui upgrade, există un risc mare de apariție a defecțiunilor.

Atu Tech, cel mai mare magazin online de sisteme de securitate

Atu Tech este cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din țara noastră, conform cifrei de afaceri înregistrată.

Atu Tech este o companie înființată in 2011. Aceasta are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7,5 milioane de dolari.

Magazinul online A2T.ro are la vânzare peste 4.000 produse, din categorii precum:

  • sisteme de supraveghere video
  • sisteme de alarmă
  • control acces
  • automatizări porți
  • interfoane și videointerfoane
  • sisteme anti incendiu și de sonorizare
  • instalații electrice
  • rețele și telefonie

Citește și Depozitele românilor în bănci, în creștere