Softronic Craiova

Softronic Craiova a primit o finanțare în valoare de 14 milioane de euro

Compania Softronic Craiova a primit o finanţare în valoare de 14 milioane de euro. Creditul a fost acordat de Raiffeisen Bank și este garantat de EximBank. Împrumutul este destinat acoperirii costurilor de producţie şi livrare pentru şase locomotive electrice. Acestea vor intra în dotarea companiei Green Cargo AB din Suedia.

Softronic Craiova. Contractul cu Green Cargo

În iunie 2017, Softronic a semnat un contract cu operatorul feroviar Green Cargo din Suedia. Acordul avea în vedere livrarea a opt locomotive Transmontana.

Primele două locomotive au fost deja produse şi livrate. La ora actuală, acestea se află în faza finală de testare.

Softronic Craiova. Când vor fi livrate locomotivele?

Următoarele şase locomotive, a căror producţie este finanţată de Raiffeisen Bank, vor fi livrate la finele anului 2019, până la mijlocul lui 2020.

Softronic este singura companie producătoare de locomotive electrice din estul Europei.

Softronic Craiova. Ce spune conducerea companiei:

„În momentul de faţă, Softronic are capacitatea de a produce aproximativ 9-10 locomotive pe an. Locomotiva LEMA este un proiect original al firmei Softronic, primul exemplar fiind fabricat în anul 2010. Până în prezent am fabricat 36 de locomotive destinate, în special, operatorilor feroviari transportatori de mărfuri. Locomotivele noastre circulă pe căi ferate din România, Ungaria, Slovacia şi, mai nou, din Suedia. Pentru transportul de călători fabricam trenul electric Hyperion, care reprezintă materializarea experienţei noastre în proiectarea şi construcţia de material feroviar de înaltă performanţă”, a spus Radu Zlatian, director Cercetare-Dezvoltare la Softronic.

Cristian Sporiş, vicepreşedinte Corporaţii la Raiffeisen Bank, afirmă că banca finanţează producţia şi exportul producătorului Softronic. Astfel, banca sprijină economia românească să fie competitivă pe orice piaţă.

„Avem toate ingredientele succesului în această tranzacţie – creativitate, capacitate de producţie şi execuţie, management performant, piaţă de desfacere şi produse de cea mai înaltă calitate”, spune Cristian Sporiş.

Împrumutul acordat de Raiffeisen Bank va fi garantat de EximBank prin emiterea unor garanţii în numele şi în contul statului român.

Ce spune conducerea EximBank?

Reprezentanții EximBank afirmă că garanţiile pe care statul român le emite prin intermediul băncii sunt o resursă sigură şi eficientă. În plus, firmele ar putea să  exploateze mai mult aceste facilități.

„Structura de garantare este o componentă importantă în accesarea oricărui tip de finanţare, iar garanţiile pe care statul român le emite prin intermediul EximBank sunt o resursă sigură şi eficientă, pe care firmele, prin intermediul băncilor comerciale, ar putea să o exploateze mai mult. În acest context, este cu atât mai importantă decizia Raiffeisen Bank de a valorifica facilităţile oferite de EximBank într-un parteneriat ce deschide noi oportunităţi de dezvoltare pentru un business autohton. Încurajăm şi alte bănci comerciale să urmeze acest model, în beneficiul net al companiilor româneşti”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Citește și Aniversare CELCO: 45 de ani de la punerea în funcțiune a Fabricii de BCA din Constanța