Stiri: Sanatate

Spitalul Modular ATI Piatra Neamt

Spitalul Regional din Braşov: Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

02.11.2018

Spitalul Regional din Braşov: Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a semnat joi Ordinul de ministru care stabilește structura viitorului Spital Regional din Brașov. Spitalul urmează să aibă 849 paturi pentru spitalizare continuă și 64 pentru spitalizare de zi.

Spitalul Regional din Braşov: Declaraţia ministrului Sănătăţii

”Practic am semnat înființarea spitalului regional din Brașov. Am stabilit numărul de paturi printr- o analiză atentă si cu încadrare în planul național de paturi. Am încredere că autoritățile brașovene vor avea ambiția ca aici să avem primul spital regional construit în România”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă susținută la Institutia Prefecturii din Brașov.

Spitalul Regional din Braşov: 849 de paturi

Spitalul Regional Brașov va fi construit pe o suprafață de 11,45 ha. Unitatea va avea o structură de 849 paturi pentru spitalizare continuă și 64 pentru spitalizare de zi.

Spitalul va fi organizat în centre multifuncționale. De asemenea, va avea capacitatea de a trata pacienții în toate specialitățile medicale importante.

Spitalul Regional din Braşov: Echipamente medicale de ultimă generaţie

Unitatea sanitară va folosi tehnologii avansate. În plus, spitalul va fi dotat cu echipamente medicale si aparatură de înaltă performanță.

Opt spitale regionale

În iulie, Sorina Pintea și secretarul de stat Cristian Grasu au prezentat modelul arhitectural al Spitalului Regional din Iaşi.

„Este un moment istoric în acest an foarte important, anul centenar. Spitalul Regional din Iași va fi construit. Există finanțare și un proiect avansat. În Programul de Guvernare este asumată construcția a opt spitale regionale la Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați, Brașov, Cluj, Craiova, Iași. Proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iași se află într-o fază avansată de pregătire”, spunea atunci ministrul Pintea.

Din anul 2017, Ministerul Sănătății beneficiază de asistență tehnică de la BEI pentru elaborarea documentaţiei studiilor de fezabilitate, depunerea aplicațiilor de finanțare și lansarea procedurilor de licitaţie pentru finalizarea investiţiilor aferente celor trei spitale regionale.

De asemenea, în iunie 2018 a fost aprobată în cadrul Ministerului Sănătății o structură specifică pentru implementarea și monitorizarea proiectelor spitalelor regionale (UIMP).

Citeşte şi De câţi bani are nevoie o familie pentru a avea un trai decent în România?