Spitalul Tichilesti

Spitalul din România care nu are bani nici de mâncare. “Este o situație specială”

01.10.2018

Situaţie fără precedent în România. Spitalul Tichilești nu mai are bani nici măcar să asigure hrana pacienţilor. Astfel, în urma informaţiile apărute în mass media privind situaţia de la singurul spital pentru bolnavii de lepră din România, Ministerul Sănătăţii a anunţat că va lua toate măsurile pentru ca pacienţii să ducă o viaţă decentă.

Instituţia a anunţat că a analizat situaţia Spitalului Tichilești.

„Ministerul Sănătății a analizat în regim de urgență situația de la Spitalul Tichilești și va lua măsurile necesare pentru ca pacienții internați în această unitate sanitară să ducă un trai decent”, conform reprezentanţilor MS.

Spitalul Tichilești trebuie să fie exceptat de la HG privind norma de hrană

Urmează, astfel, ca ministrul Sănătății să prezinte Guvernului un proiect de act normativ pentru a sprijini spitalul. Mai exact, se intenţionează ca Spitalul Tichilești să fie exceptat de la prevederile HG 665/2016. Este vorba de Hotărârea de Guvern privind alocația de hrană acordată în unitățile sanitare. Astfel, spitalul va putea beneficia de un tarif majorat pentru norma de hrană.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii precizează că nu au existat sesizări sau solicitări făcute de conducerea spitalului din Tichilești pentru suplimentarea fondurilor de hrană sau alte necesități.

“Este o situație specială, care necesită rezolvare urgentă. În Ministerul Sănătății se lucrează deja la proiectul de act normativ care poate îndrepta lucrurile. Cei 10 pacienți au nevoie de condiții pentru un trai decent în acest spital care este practic casa lor, pentru că aici își petrec toată viaţă (…) Situația este cu atât mai dramatică şi necesită o soluționare rapidă, pentru că majoritatea acestor oameni nu mai au pe nimeni pe lume”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Spitalul Tichilești trebuie sa aibă un regim special

Conform ei, Spitalul Tichilești trebuie să aibă un regim special. Unitatea nu poate fi supusă regulilor dintr-un spital care primește pacienți doar pe o perioadă limitată de timp.

Citeşte şi Un nou tratament pentru cancerul de piele

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Spitalul din România care nu are bani nici de mâncare. “Este o situație specială”

  1. Pingback: Termopane cu 6 camere TeraPlast: Avantajele TP6000 | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Spitalul din România care nu are bani nici de mâncare. “Este o situație specială”

Comentariile nu sunt permise.