Stiri: Finante

Rezultate Start-Up Nation România 2022

Start Up Nation 2019. Creditele de la CEC Bank și Banca Transilvania, garantate de FNGCIMM

04.07.2019

Start Up Nation 2019. Antreprenorii care accesează Programul Guvernamental Start Up Nation și care, pentru implementarea planurilor de afaceri solicită o finanțare prin CEC Bank sau Banca Transilvania vor beneficia și de garanția FNGCIMM.

Start Up Nation 2019. Valoarea garanțiilor

Valoarea unei garanţii individuale este de maximum 160.000 lei. Aceasta este aferentă unei finanțări de 200.000 lei. Astfel, procentul de garantare este de maximum 80% din valoarea creditului aprobat de banca.

Prin semnarea convențiilor de lucru cu cele două bănci, FNGCIMM susține beneficiarii Programului Start Up Nation 2019. Start-up-urile declarate eligibile pot accesa finanțarea necesară de la bănci printr-o procedură simplificată și optimizată.

Start Up Nation 2019. Plafoane de garantare

Garanțiile acordate beneficiarilor Programului Start-up Nation pot fi acordate în termen de două zile lucrătoare de la data transmiterii solicitărilor de garantare însoțite de documentația corectă și completă, în limita unor plafoane de garantare stipulate în Convențiile încheiate cu băncile și în termenii respectivelor convenții, după aprobarea finanțărilor.

Start Up Nation 2019.

„Continuăm derularea Programului Start-Up Nation cu ediția din acest an cu procese interne optimizate pe baza experienței de anul trecut. Garanțiile pentru creditele de prefinanțare acordate de băncile partenere completează portofoliul destinat dezvoltării pe criterii sustenabile: îi sprijinim pe tinerii români aflați în procesul de educare, le oferim ocazia de a-și achiziționa o mașină sau o locuință în condiții avantajoase, și îi susținem în demersul de a deveni antreprenori. La nivelul FNGCIMM am creat echipe operaționale dedicate, specializate, care vor gestiona cu profesionalism solicitările de garantare. Suntem pregătiți să cooperăm cu partenerii noștri bancari în beneficiul tuturor antreprenorilor români care doresc să demareze o afacere” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Start Up Nation 2019. O oportunitate de susținere a antreprenorilor

Pentru Fondul de Garantare Programul Start Up Nation a reprezentat oportunitatea susținerii a 5.100 de antreprenori din România. Volumul garanțiilor acordate  din 2017 până în prezent depășește 780 de milioane de lei.

Citește și Schemă ajutor de stat 2019. Schimbări importante în legislație