Stiri: IT&C

Tabere de programare Logiscool 2019

Tabere de programare Logiscool 2019. Au început înscrierile!

10.05.2019

Tabere de programare Logiscool 2019. Școala Internațională de Programare și Robotică, a anunțat deschiderea înscrierilor celei de-a doua ediții a taberelor urbane de programare și tehnologie. Astfel, copiii și adolescenții cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani vor putea să își petreacă o săptămână din vacanță făcând activități extra-școlare creative. Toate aceste activități îi pot ajuta să înțeleagă și să dezvolte internetul de mâine.

Tabere de programare Logiscool 2019. O industrie în plină expasiune

”Fie că e vorba de gaming, programe și aplicații, conținut video sau inginerie robotică, cei mici pot să învețe lucruri utile în industrii care se află în prezent în plină expansiune”, au anunțat reprezentanții Logiscool

Taberele de programare și robotică vor avea loc în perioada iunie – septembrie în toate locațiile Logiscool din București și din țară.

Tabere de programare Logiscool 2019. 15 cursuri

Astfel, pentru entuziaștii tehnologiei, dar și pentru cei care abia acum se inițiază în programare, Logiscool a pregătit 15 cursuri structurate în patru mari tematici:

  • programare
  • robotică
  • Minecraft
  • editare foto și video.

În plus, față de ediția precedentă, Logiscool a introdus șase tematici noi și a adus în curriculum noi cursuri care să dezvolte o generație de creatori de conținut, de la jocuri la vlog și multe altele.

Părinții pot să îi înscrie pe cei mici pe site-ul Logiscool în secțiunea de Tabere Urbane.

Toate cursurile oferite în cadrul taberelor sunt adaptate vârstei și construite în funcție de complexitate. În plus, acestea au o mulțime de activități distractive și cursuri interactive.

Tabere de programare Logiscool 2019. Cât durează taberele

Taberele durează cinci zile și sunt disponibile în două variante: jumătate de zi sau o zi întreagă.

Pentru cei care vor să studieze intensiv, Logiscool oferă tabere de programare de două săptămâni.

Taberele Logiscool se vor desfășura în perioada iunie – septembrie. Toate grupele au între 6 și 12 elevi pentru ca atenția instructorilor să fie distribuită în mod egal și pentru ca elevii să lucreze performant.

Tabere de programare Logiscool 2019. Activități în aer liber

În cazul în care părinții și elevii aleg cea de-a doua variantă, copiii participă la cursuri jumătate de zi, iar în cealaltă jumătate iau parte la activități recreative în aer liber.

În acest fel își vor dezvolta atât abilitățile cognitive cât și cele motrice, lucru care duce la o dezvoltare completă a copiilor pe parcursul taberei.

Tabere de programare Logiscool 2019. Unde se țin taberele:

Dacă la prima ediție a taberelor elevii au avut la dispoziție o singură locație, în 2019, rețeaua este mult mai extinsă.

La ora actuală, există 18 locații în care se organizează taberele urbane:

● București (Brâncoveanu)

● București (Colentina)

● București (Muncii)

● București (Romană)

● București (Tineretului)

● București (Bd. Turda)

● Ilfov (Pipera)

● Alba Iulia

● Baia Mare

● Cluj-Napoca

● Constanța

● Craiova

● Pitești

● Ploiești

● Râmnicu Vâlcea

● Sibiu

● Târgu Mureș

● Timișoara

Începând cu această vară, noi școli Logiscool își deschid porțile cu tabere de programare și robotică: Constanța, Baia Mare, Sibiu și Târgu Mureș.

Tabere de programare Logiscool 2019. Șase noi tematici

De asemenea, Logiscool anunță șase noi tematici de curs introduse și un curriculum îmbunătățit pentru ca elevii să încerce joburile internetului de mâine.

Cursurile acoperă o paletă largă de cunoștințe și activități, iar copiii pleacă fericiți și cu abilități folositoare în viitor.

Tabere de programare Logiscool 2019. Programare

”Taberele de programare sunt concepute să fie interactive și să le stârnească copiilor curiozitatea, dar și să le pună la încercare gândirea analitică și critică. Elevii pot să aleagă din cinci tabere: Hacker Camp, Android App, Kodu 3D Game Design, Cursul intensiv de programare pentru începători (12-14 ani) și Cursul intensiv pentru începători de peste 15 ani”, conform organizatorilor.

Cei mici vor învăța să scrie jocuri și aplicații în platforma dezvoltată de Logiscool, Scoolcode, care este adaptată în funcție de vârstă și care le permite să fie creativi deoarece complexitatea proiectelor crește pe măsură ce acumulează cunoștințe și dobândesc noi skill-uri.

Tabere de programare Logiscool 2019. Robotică

De asemenea, în cadrul taberelor de robotică, copiii vor învăța cum să programeze roboței, vor fi supuși la provocări reale care le vor stârni curiozitatea și le vor pune la încercare gândirea critică și analitică. Copiii pot să aleagă din cinci cursuri:

  • LEGO MINDSTORM EV3
  • LEGO WeDo
  • mBot
  • Cozmo
  • LEGO BOOST

Elevii vor învăța cum să programeze roboțeii să execute anumite comenzi. Mai mult, vor dobândi conceptele de bază ale programării și roboticii și vor lucra la probleme tipice de robotică precum orientarea, recunoașterea culorilor, a sunetului sau depășirea obstacolelor.

Tabere de programare Logiscool 2019. Minecraft

Totodată, Minecraft este cel mai popular joc de computer din lume în care copiii pot să creeze lumi infinite.

”Fie că vor participa la cursurile de design, cele clasice sau cele pentru profesioniști, ei vor învăța cum să construiască structuri mecanice controlate prin circuite virtuale complexe, vor întâmpina multe provocări, dar le vor și depăși cu ajutorul ingeniozității și a mentorilor care îi vor îndruma pe parcursul celor cinci zile de tabără”, potrivit sursei citate.

În plus, în cadrul cursului de design cei mici vor învăța elementele de bază ale designului și planificării creative, dar și metode să aplice strategii ale Minecraft. Pentru a participa la taberele Minecraft, copiii au nevoie de licența lor de utilizator Minecraft.

Tabere de programare Logiscool 2019. Vloggeri

Vloggerii aspiranți și junior designerii își vor pune și ei creativitatea la încercare în cadrul taberelor Logiscool la cursurile de editare video și grafică. La cursul de producție și editare video, adolescenții vor afla care sunt principalele genuri de film, cum pot să își spună cât mai convingător povestea, ce tehnici de editare să folosească, cum să aplice efecte speciale, dar și cum să pună subtitrări.

Junior designerii vor testa practic, în timpul taberei, viața reală a unui Graphic Designer. Ei vor învăța cum să utilizeze un soft profesional de editare a imaginilor, cum să combine culorile și cum să facă prezentări interesante.

Tabere de programare Logiscool 2019.  Prețul taberelor

Costurile taberelor nu sunt fixe, ele diferă în funcție de module și de opțiunea pentru care se optează (tabară de o săptămână sau două săptămâni, programe de o jumătate de zi sau de toată ziua), dar și de fiecare școală în parte.

Prețurile pornesc de la 400 de lei pentru programele de luni-vineri, o jumătate de zi. Pentru detalii complete, vizitează secțiunea dedicată explorării taberelor urbane.

Tabere de programare Logiscool 2019. Reduceri

În plus, cei care își înscriu copiii până pe 15 mai 2019 beneficiază de reduceri.

Logiscool acordă și reduceri și pentru cei care își aduc prietenii sau frații.

Citește și Uber se listează pe New York Stock Exchang