Stiri: IT&C

Tehnologia 5G Bosch.

Bosch oferă o soluție de automatizare, care acceptă tehnologia 5G

23.12.2019

Tehnologia 5G Bosch. Tehnologia 5G este aproape. Noul standard de comunicații accelerează Internetul lucrurilor și favorizează Industria 4.0. Sistemele și senzorii de control de tipul celor integrați în instalații, utilaje și lanțuri logistice vor avea de câștigat de pe urma acestui transfer de date rapid și fiabil, în timp real.

Pregătirea utilajelor pentru un sistem de comunicații de ultimă generație implică acceptarea tehnologiei 5G de către acestea.

Tehnologia 5G Bosch. Soluția oferită de Bosch

Bosch vine cu soluția. Este vorba de noua tehnologie de control ctrlX AUTOMATION de la Bosch Rexroth care are tehnologia 5G integrată. Aceasta poate conecta o gamă largă de dispozitive industriale cu ajutorul noului standard de comunicații.

Soluția ctrlX AUTOMATION va fi prezentată în cadrul târgului comercial SPS din Nürnberg.

O nouă eră industrială

„5G va trece producția la următoarea viteză. Noua noastră platformă de automatizare, care acceptă tehnologia 5G, pregătește terenul și intră în noua eră industrială”, declară Rolf Najork, membru al consiliului de administrație Bosch și responsabil pentru tehnologia industrială. 5G este primul standard de comunicații conceput pentru a asigura conectivitate atât pentru persoane, cât și pentru Internetul lucrurilor. Noul standard are caracteristici impresionante: este de aproape 20 de ori mai rapid decât 4G, transferă date instantaneu, cu o întârziere cu o milisecundă, și este cu până la 99,9999% mai fiabil – recepționarea unui „transfer digital” devine certă, ca în cazul transmisiei prin cablu. „5G reprezintă o revoluție și o componentă de bază importantă pentru fabrica viitorului”, afirmă Najork.

Tehnologia 5G Bosch. Provocări

În prezent, inginerii și proiectanții se confruntă cu provocările integrării tehnologiei 5G în propriile utilaje și produse.

În acest context, Bosch aduce soluția care răspunde nevoilor acestora: echipamentul hardware al noii platforme de automatizare poate fi dotat cu un modul 5G.

Așadar, sistemul de operare și software-ul pentru ctrlX AUTOMATION acceptă tehnologia 5G de la bun început și asigură punerea rapidă în funcțiune.

Soluțiile Retrofit sunt și ele disponibile pentru echiparea utilajelor existente cu noua tehnologie. Noua platformă de automatizare a Bosch Rexroth va fi lansată pe piață în 2020.

Tehnologia 5G Bosch. Un factor de competitivitate

Experții estimează că, până în 2025, vor exista până la 70 de miliarde de dispozitive conectate în întreaga lume.

Multe dintre acestea vor fi în domeniul producției. Așadar tehnologia 5G va deveni un factor de competitivitate. Noul standard de comunicații va permite aplicațiilor care necesită conexiuni fără fir, de mare putere și extrem de fiabile, să fie integrate în siguranță și eficient în unitățile de producție. Acestea includ roboți mobili, vehicule de transport autonome și interfețe om-utilaj.

De exemplu, lucrătorii care poartă ochelari dotați cu realitate augmentată pot accesa informații suplimentare în câmpul vizual, optimizând modul în care monitorizează și întrețin utilajele. Combinarea sarcinilor din lumea virtuală cu cele din lumea reală implică fluxuri de date în timp real. Iar aceasta este promisiunea 5G.

„Această nouă formă de comunicare eclipsează tot ce știam până acum. Tehnologia 5G este primul protocol wireless care într-adevăr îndeplinește nevoile industriei producătoare”, declară Najork.

Tehnologia 5G Bosch. Fabrica viitorului

În acest sens, compania se bazează pe Industria 4.0. Compania testează și validează produsele la nivel intern înainte de a le face disponibile pe piață. De asemenea, tehnologia 5G este utilizată de către Bosch în aceeași măsură. Compania a prezentat primul său sistem de transport autonom, care acceptă 5G, ActiveShuttle, în cadrul Hannover Messe.

Pentru a susține dezvoltarea continuă a propriilor fabrici, Bosch a solicitat de la Agenția Federală a Rețelor din Germania licențe 5G, pe care să le utilizeze pentru a instala rețele în campusul local. Mai mult, compania a preluat președinția Alianței 5G pentru Industrii conectate și Automatizare (5G-ACIA) la nivel global. Scopul este de a stabili un nou standard pentru tehnologia mobilă, care să îndeplinească nevoile industriei producătoare de la bun început.

 

Citește și Câți oameni au sunat la 112 în anul 2019?