Stiri: Sanatate

Coronavirus Romania 17 august 2020

Teste Coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul Sănătății!

11.03.2020

Teste coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat că a inventariat stocul testelor de diagnosticare moleculară pentru detectarea COVID-19 – coronavirus. În cele șapte centre din țară (două în București, Cluj, Iași, Timiș, Constanța și Dolj) sunt peste 1.200 de teste, suficiente până la sfârșitul săptămânii, când vor sosi și celelalte teste care au fost deja comandate.

Teste Coronavirus. Comenzile urmează să ajungă în spitale

Comenzile urmează să ajungă în spitalele de boli infecțioase, începând cu data de 11 martie 2020. Acestea vor asigura necesarul pentru încă 30 de zile.

În prezent nu este pericolul de a rămâne fără capacitate de diagnosticare a Coronavirusului, mai ales că Ministerul Apărării Naționale, prin Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Cantacuzino din București a fost de acord să contribuie la acest efort comun cu dotările existente.

De exemplu, în acest moment la Institutul Național de Boli Infrecțioase Prof. Matei Balș, există în stoc 300 de teste, iar mâine urmează să ajungă și cealalte 3.000 comandate din timp.

Teste Coronavirus. 30 de cazuri de Coronavirus în România

Un caz de îmbolnăvire cu noul Coronavirus a fost înregistrat miercuri dimineață, al 30 – lea caz la nivel național.

Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Marți seară a fost diagnosticat al 29-lea caz de Coronavirus din România. Este vorba de o femeie de 47 de ani din București. Aceasta este contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.

Tot marți au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus.

Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s-a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se află în carantină în Arad.

De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane depistată deja cu Coronavirus.

Până în prezent, au fost lucrate 1179 de teste. Dintre acestea, 1149 sunt negative și 30 sunt pozitive.

Citește și Bittnet susține companiile românești în condițiile situației actuale cauzată de coronavirus