Titluri de stat pentru populatie

Titluri de stat pentru populație septembrie 2019. Ce dobânzi sunt oferite?

16.09.2019

Titluri de stat pentru populație septembrie 2019. Ministerul Finanțelor Publice continuă și în luna septembrie emisiunile de titluri de stat pentru populație. Astfel, românii pot subscrie începând de luni, 16 septembrie 2019, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2, și 3 ani şi dobânzi anuale de 3,5%, 4%, respectiv 4,5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titluri de stat pentru populație septembrie 2019. Titlurile de stat pot fi cumpărate:

– în perioada 16 – 30 septembrie 2019 de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului;

– în perioada 16-27 septembrie 2019 prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 16-26 septembrie 2019 din mediul rural.

Ce spune ministrul de Finanțe?

„Vreau să oferim fiecărui român șansa să participe în mod direct la economia românească și la creșterea acesteia, cu riscuri minime, dar beneficii maxime. Emisiunea de titluri de stat pentru populație este modalitatea Ministerului Finanțelor Publice de a invita românii să fie activi în susținerea economiei românești și să beneficieze, în mod direct de dividende, în urma progreselor pe care țara noastră le face. Am promis fiecărui român un instrument avantajos la pachet cu posibilitatea de a investi în România. Le mulțumesc pentru încredere și le garantez că au făcut alegerea cea mai bună”, precizează dl Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Titluri de stat pentru populație septembrie 2019. Persoane eligibile

Pentru cumpărarea titlurilor de stat sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. În plus, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii dețin posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri. Acest lucru se poate face doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu.

Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat sunt transferabile

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile. În plus, acestea se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor. Aceștia trebuie să prezinte documentele legale care le atestă calitatea.

Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continua pe tot parcursul anului 2019. În fiecare lună perioada de subscriere va fi de trei săptămâni. Maturitățile vor fi stabilite în funcție de interesul manifestat de investitori.

Citește și Investiții străine directe 2019: Anunțul făcut de BNR

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Titluri de stat pentru populație septembrie 2019. Ce dobânzi sunt oferite?

  1. Pingback: Inchiriere trotineta electrica Lime - Functii noi | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.