Constructii

TOPANEL, peste 10 ani de experiență pe piața materialelor termoizolante

01.04.2020

TOPANEL PRODUCTION PANELS, companie românească de top specializată în producția și distribuția de materiale termoizolante, a fost înființată în anul 2009. Produsele companiei sunt realizate într-o unitate de producție extrem de modernă și performantă,  rezultată în urma unei investiții de 10 milioane de euro în utilaje și tehnologie provenită din Italia.

Compania, poziționată strategic în centrul țării, are ca obiectiv dezvoltarea unor relații și parteneriate  pe termen lung, atât pe plan intern, cât și internațional. Principiile de bază ale activității zilnice a companiei sunt reprezentate de aspecte precum calitatea serviciilor și satisfacția clienților.

Portofoliul de produse TOPANEL include întreaga gamă de panouri termoizolante cu termoizolație din poliuretan si vată minerală. În plus, compania oferă soluții personalizate pentru orice proiect,  indiferent că folosește panouri sandwich, elemente conexe sau accesorii.

Portofoliul de produse TOPANEL include întreaga gamă de panouri termoizolante cu termoizolație din poliuretan și vată minerală

Există însă câteva aspecte specifice întregii activități a companiei – produse de înaltă calitate la prețuri deosebit de competitive, o bază de producție apropiată de piață, asigurându-se în acest fel o livrare promptă, o gamă largă de produse prietenoase cu mediul înconjurător, dar mai ales un personal extrem de bine calificat și motivat, dispus oricând să ofere consultanță specializată în domeniu.

Evoluția recentă a  TOPANEL PRODUCTION PANELS

TOPANEL PRODUCTION PANELS este prezentă pe scară largă la nivel național, dar dispune și de o rețea extinsă de parteneri, capabili să asigure distribuția produselor pe întreaga piață internă. Produsele românești ajung și pe plan extern prin intermediul echipelor de vânzări în țări ca Ungaria, Slovacia, Cehia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Germania, Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova.

„Ultimii ani au însemnat pentru compania noastră creșteri din două cifre pe toate direcțiile de business. Avem o rețea internă și externă de distribuție extrem de bine pusă la punct, prin care asigurăm cererile unor companii de renume, iar acest lucru a dus la majorarea substanțială a business-ului”, ne-a declarat Gabriel Voicu, General Sales Manager TOPANEL PRODUCTION PANELS.

În acest moment, peste 40% din producția TOPANEL PRODUCTION PANELS ajunge la export

În 2019, TOPANEL PRODUCTION PANELS a reușit să se încadreze în limitele prognozate. Astfel, a înregistrat o creștere cu 12% a volumului de producție pentru panourile termoizolante și 35% pentru profilele de structură metalică ușoară. Cu toate acestea, din cauza scăderii prețurilor pentru materiile prime componente, a rezultat o scădere a prețului produsului finit, astfel încât compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu doar 5%.

Oferta de produse a TOPANEL PRODUCTION PANELS

Prezentă pe piața din România de peste 10 ani, compania TOPANEL produce panouri tip sandwich cu poliuretan, PIR și vată minerală, tablă cutată autoportantă, profile zincate –  „Topsteel”, accesorii, precum și cel mai modern și performant sistem de termoizolare din țară – „Thermotop”.

THERMOTOP este o placă termoizolantă cu grosime variabilă, confecționată din spumă PIR (poliizocianurică), recomandată în orice izolație termică. Fabricate după cele mai înalte standarde ale calității, plăcile de izolație THERMOTOP au la bază un sistem modern de termoizolație, care le transformă în cea mai bună alternativă la produsele clasice din polistiren.

Ce face THERMOTOP atât de eficient?

Miezul termoizolant al produselor THERMOTOP este din spumă de PIR, obținută prin reacția dintre polipol și izocianat, cu agent de expandare, produsul rezultat fiind o izolație cu spumă polizocianurică de înaltă eficiență, cu o conductivitate termică certificată de 0,022 W/mk.

THERMOTOP este cel mai modern sistem de termoizolare, cu o gamă largă de aplicații în construcțiile civile, industriale și agricole, un produs nou cu arie largă de aplicabilitate – termoizolaţie pentru acoperișuri, fațade, pereți, planșee, pardoseli, tavane, structuri metalice și din beton. Plăcile THERMOTOP  constituie prima opțiune și alegerea logică pentru izolarea termică a clădirilor prin gradul de izolare, rezistența mecanică, aria de aplicabilitate, instalare facilă, varietate de finisări. Panourile sandwich rămân însă produsul „vedetă” al companiei, dar și restul produselor din portofoliu au un impact semnificativ asupra întregului rezultat financiar al companiei.

Caracterul inovator a reprezentat încă de la înființare o caracteristică de bază a companiei, în prezent fiind producătorul celui mai modern si performant sistem de termoizolare din țară: THERMOTOP

Plăcile THERMOTOP sunt folosite la termoizolarea diverselor elemente de construcții ale clădirilor civile – case, blocuri, spații comerciale, școli, spitale etc. – sau ale clădirilor industriale și agricole (hale industriale cu structură din beton prefabricat, hale industriale cu structură metalică etc.).

Peste 10 ani de experiență

În cei 10 ani de activitate, TOPANEL PRODUCTION PANELS a învățat, împreună cu echipa sa, cum să devină cei mai buni. Cu o concurență acerbă în piață, compania este obligată să continue să inoveze și să evolueze, oferind soluții pentru noi și noi proiecte.

„Ne străduim permanent să îmbunătățim relația și comunicarea cu partenerii noștri, precum și calitatea produselor și a serviciilor pe care le oferim. Vom continua să privim cu respect către concurență și să tratăm cu determinare orice provocare pe care ne-o oferă piața”, mai precizează Gabriel Voicu.

Cel mai important aspect pentru activitatea companiei este să privească relațiile consolidate cu partenerii săi, precum și cifra de afaceri pentru fiecare dintre cei 10 ani de activitate. Creșterile semnificative din fiecare an, iar în ultimii ani creșterile din două cifre sunt cele mai în măsură să vorbească despre calitatea produselor, dar și despre profesionalismul echipei.

Portofoliul TOPANEL este alcătuit din companii de renume

Portofoliul TOPANEL reunește companii de renume precum Arctic, Siemens, Auchan, Mega Image, bogart, Strabag, Ford, Saint Gobain, British Foam Group, Plastipack, Romstal, Vita Foam, Star Foods, Cris-Tim, Den Braven, Nordic Logistic, nordest Logistic Park, Pirelli, Ford, Renault, Centrul Laser Măgurele. În continuare, compania are planuri mărețe pentru extinderea ariei de acoperire a produselor.

Compania își propune să extindă aria de acoperire, atât în plan național, cât și internațional

Compania se bazează în prezent pe aportul a 119 angajați; mare parte din aceștia își desfășoară activitatea în sediul de la Râmnicu Vâlcea, în timp ce un procent mai mic (management și suport pentru vânzări) se regăsește la birourile din București.

„Ne place să ne ținem oamenii aproape pe termen lung, așa că le oferim acestora un mediu de lucru sănătos, într-o puternică cultură organizațională, precum și programe de instruire și fidelizare”, afirmă General Sales Managerul.

Estimările TOPANEL pentru 2020

TOPANEL are, în acest moment, o rețea internă de 14 agenți plus manager național, precum și o vastă rețea de dealeri care comercializează exclusiv produsele TOPANEL în orașe mari precum București, Bistrița, Brașov, Cluj, Baia Mare, Constanța, Iași, Timișoara, Craiova. Pe plan extern, compania asigură producția și distribuția de panouri termoizolante cu o rețea de 6 agenți, plus manager export. Peste 40% din producția companiei se exportă în țări precum Ungaria, Slovacia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Austria, Bulgaria, Serbia sau Republica Moldova.

Pentru anul în curs, TOPANEL PRODUCTION PANELS estimează o creștere a pieței de maximum 5%. ”Ne propunem o creștere cu peste 10% a volumelor pe toate gamele de produse”, a declarat, în încheiere, Gabriel Voicu, General Sales Manager TOPANEL PRODUCTION PANELS.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/damila-25-de-ani-de-investitii-si-rezultate/