Stiri: IT&C

Investiții în ETF-uri

Topul companiilor din IT cu cea mai puternică creştere

13.08.2020

Topul companiilor din IT. Revolut este compania de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, potrivit celui mai recent top Deloitte Fast 500. Clasamentul include şi următoarele companii româneşti:

  • Tremend
  • Piconet
  • Trencadis
  • Qualitanc

Acestea sunt specializate în soluții software și în fintech.

Topul companiilor din IT. Ce spune CEO-ul Revolut?

„Suntem încântați că am ajuns în topul clasamentului. În prezent, 12 milioane de oameni folosesc Revolut pentru a-și gestiona și îmbunătăți finanțele, iar creșterea pe care am înregistrat-o confirmă faptul că oamenii sunt în căutarea unor modalități alternative de administrare a banilor”, a spus Nik Storonsky, Fondator și CEO al Revolut.

Topul companiilor din IT. Creşterea veniturilor

Câștigătorii ediției EMEA Fast 500 au fost aleşi în funcție de creșterea veniturilor înregistrate în anii fiscali din perioada 2015-2018, ceea ce a plasat Revolut, companie fintech din Marea Britanie fondată în 2015, pe primul loc în top, cu o medie a creșterii veniturilor de 39.754%.

22 de ţări incluse în competiţie

Competiția include companii din 22 de țări care au înregistrat în medie o rată de creștere de 1.258% în 2019.

Topul companiilor din IT. Firme româneşti

Dintre companiile românești incluse în clasament, Tremend are o creștere medie a veniturilor cu 336%, urmată de Piconet (209%), Trencadis (167%) și Qualitance (162%).

„Recunoașterea companiilor românești reflectă evoluția continuă a ecosistemului local de tehnologie, majoritatea dintre acestea ajungând să activeze la nivel internațional. Performanța înregistrată de companiile locale este unul dintre factorii care ajută la consolidarea poziționării României pe harta Europei în materie de oportunități pentru startup-uri și tehnologie, cu mult înaintea altor țări. Merită felicitări pentru efortul și consecvența lor”, a spus Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanță și Managementul Riscului, Deloitte România, și coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

Citeşte şi Coronavirus România 12 august 2020: Ne apropiem de 1.500 de cazuri noi pe zi!