Stiri: Sanatate

Doze noi vaccin Pfizer

Vaccinul antigripal 2018 ajunge în România în septembrie. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

31.08.2018

Pe 15 septembrie ajung în România primele doze de vaccin antigripal 2018. Anunţul a fost făcut joi de Ministerul Sănătăţii. În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din 2018, 1 milion de doze de vaccin gripal vor fi utilizate pentru imunizarea populației.

Ministerul Sănătății a semnat deja contractul subsecvent pentru cumpărarea dozelor de vaccin antigripal 2018, în baza unui Acord – Cadru. De asemenea, instituţia a stabilit şi calendarul de livrare în teritoriu.

Vaccin antigripal 2018 – Valoarea contractului

Valoarea cu TVA a contractului pentru vaccinul antigripal 2018 este de 11,2 milioane de lei.

Livrarea vaccinului antigripal 2018 se face, potrivit contractului încheiat cu câștigătorul licitației, la direcțiile de sănătatea publică, începând cu 15 septembrie 2018.

“Am luat toate măsurile astfel încât anul acesta să nu mai avem întârzieri în asigurarea vaccinului gripal. Achiziția se realizează în baza unui Acord – Cadru încheiat pe o perioadă de 2 ani și astfel reușim să asigurăm aprovizionarea la timp și să demarăm campania de vaccinare în beneficiul celor care au nevoie de acest tip de prevenție”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Vaccin antigripal 2018 – Campanie de vaccinare gratuită

Reducerea îmbolnăvirilor prin gripa de sezon reprezintă principalul obiectiv al campaniei de vaccinare gratuită desfăşurată de către Ministerul Sănătăţii.

Campania de vaccinare antigripală se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Beneficiarii campaniei sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire: personalul medical, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide.

Aceste categorii au fost alese pentru vaccinarea gratuită conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Vaccin antigripal 2018 – Recomandări pentru populaţie

„Odată cu venirea toamnei, specialiștii recomandă populației să respecte cu strictețe regulile de igienă personală necesare pentru evitarea îmbolnăvirii”, mai precizează Ministerul Sănătăţii.

Printre aceste reguli de igienă se numără spălarea cu apă şi săpun a mâinilor şi folosirea batistelor pentru strănut sau tuse. Aceste măsuri sunt esenţiale pentru prevenirea răspândirii gripei.

Citeşte şi Lista de medicamente compensate și gratuite, actualizată