Stiri: Sanatate

Vaccinuri Janssen.

Noi vaccinuri anti-COVID au ajuns în România

28.04.2021

Vaccinuri anti-COVID România. Astăzi, 28 aprilie, a ajuns în România pe cale rutieră, o nouă tranșă de vaccinuri livrată de compania farmaceutică Johnson&Johnson, care constă în 48.000 de doze. De asemenea, tot azi, au ajuns în ţară 87.600 de doze de vaccin Moderna.

Vaccinuri anti-COVID România. Dozele Johnson&Johnson

Dozele Johnson&Johnson vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Pe 14 aprilie a fost recepționată prima tranșă de 60.000 de doze Janssen de la compania Johnson&Johnson.

Pentru continuarea procesului de vaccinare prin intermediul centrelor/echipelor mobile de vaccinare și inițierea vaccinării prin intermediul medicilor de familie începând cu data de 04.05.2021, 57.500 de doze de la producătorul Johnson&Johnson se distribuie de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” (INCDMMC) către Centrele Regionale de Depozitare, astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.000 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.500 doze.

Vaccinuri anti-COVID România. Doze Moderna

De asemenea, tot azi, 28 aprilie, a sosit în România pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin livrată de compania Moderna, care constă în 87.600 de doze.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Până la ora actuală, 637.200 de doze Moderna au fost recepționate. Dintre acestea, 425.857 au fost deja folosite pentru imunizarea populației.

Citeşte şi Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni în România. Anunţ important