Stiri: Constructii

Velux intră pe piața locuințelor inteligente

03.07.2018

Velux a anunţat că lansează, în parteneriat cu compania Netatmo, primul sistem „plug-and-play” din lume pentru operarea inteligentă, bazată pe senzori, a ferestrelor de mansardă, rulourilor și roletelor din locuințele dotate cu ferestre Velux din întreaga lume.

Velux Active și Netatmp răspunde, aşadar, cererii tot mai mari de produse destinate caselor inteligente și totodată mai sănătoase. Cu acest nou produs, Velux intră pe piața ascendentă a soluțiilor smart home, cu o inovație care depășește simplitatea confortului, creând un climat interior optim și sănătos în casele din întreaga lume.

Având la bază cea mai nouă tehnologie bazată pe senzori, dezvoltat în colaborare cu compania tehnologică franceză Netatmo specializată în soluții revoluționare pentru case inteligente, sistemul gândește și acționează în numele utilizatorului. Senzori inteligenți monitorizează temperatura, umiditatea și concentrația de CO2 din interiorul locuințelor și activează sistemul pentru a controla automat ferestrele de mansardă.

Prin urmare, Velux Active cu Netatmo este primul sistem inteligent pentru ferestre de mansardă care se conectează cu Apple HomeKit, permițând utilizatorilor să gestioneze climatul interior fie de acasă, fie de la distanță, cu ajutorul tuturor dispozitivelor Apple (iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV sau HomePod). Sistemul poate fi controlat și cu ajutorul lui Siri®, asistența vocală inteligentă Apple, sau prin atingerea unui buton din aplicația Apple Home.

În plus, acesta este primul sistem pentru locuințe inteligente lansat de o companie globală producătoare de ferestre, care reușește să combine – într-o singură soluție – o aplicație smartphone, un senzor de climat interior, un întrerupător de sistem și o interfață pentru conexiunea la internet rulată de algoritmi avansați care controlează funcționarea complet automatizată a ferestrelor de mansardă și a accesoriilor acestora, pentru a îmbunătăți climatul interior și pentru a preveni supraîncălzirea.

„Suntem extrem de entuziasmați să vedem cum vor răspunde consumatorii la inovația noastră pentru locuințe inteligente, care le permite proprietarilor de case din întreaga lume să își îmbunătățească climatul interior într-un mod facil, beneficiind de case mai confortabile și mai sănătoase”, a declarat Peter Bang, CFO, în cadrul Grupului Velux.

Este un sistem proiectat pe baza parametrilor climatici din mediul științific, în colaborare cu inginerii Velux și experții tehnici Netatmo.

„Velux Active cu Netatmo este rezultatul a două tehnologii uimitoare: ferestrele Velux de înaltă calitate și know-how-ul Netatmo pentru crearea produselor simple și utile. Echipele noastre au lucrat împreună pentru a dezvolta o soluție revoluționară nu doar fiabilă și ușor de folosit, dar și benefică pentru bunăstarea utilizatorului”, a explicat Fred Potter, fondatorul și CEO al Netatmo.

Prin acest nou sistem, Velux face trecerea de la fereastra de mansardă ca produs static, la un produs interactiv, o unitate inteligentă, cu potențialul de a evolua constant prin dezvoltarea unor algoritmi suplimentari de control al sistemului.

„Aceasta este prima versiune a sistemului nostru destinat caselor inteligente, deoarece vom continua să îl dezvoltăm pe baza feedback-ului de la utilizatori. În virtutea naturii sale digitale, suntem capabili să-l îmbunătățim constant, ceea ce înseamnă că utilizatorii, primesc în mod automat cele mai noi actualizări și funcții adăugate, odată ce avansăm cu software-ul”, a continuat Bang.

Casele inteligente reprezintă viitorul

La nivel mondial, piața soluțiilor smart home este în prezent evaluată la aproximativ 31,4 miliarde de dolari și se estimează că va crește până la aproximativ 53,45 miliarde de dolari până în 2022. Prin conectarea ferestrelor de mansardă la lumea „inteligentă” și crearea unei soluții care să fie compatibilă cu diferite platforme smart home, precum și prin conectarea cu alte produse și aplicații inteligente, cele două companii au creat o soluție care va întări relevanța utilizatorilor în anii viitori.

„Adăugarea de funcții smart-home și oportunitățile de integrare ale produselor noastre principale certifică faptul că acum suntem parte din această nevoie din ce în ce mai mare de consum, care, sperăm, să susțină atractivitatea pe termen lung a soluțiilor noastre. Adăugăm o dimensiune legată de sănătate și a bunăstare universului caselor inteligente și împingem inovația din acest domeniu la nivelul următor”, a adăugat Bang.