Stiri: Constructii

Vetropack Austria

Vetropack Austria vrea să preia Glass Container. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

10.09.2020

Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Vetropack Austria Holding AG vrea să preia Glass Container Company S.A. şi Glass Container Prim S.A. din Republica Moldova și filialele acestora. Această operaţiune reprezintă, conform instituţiei, o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Vetropack Austria

Vetropack Austria este membră a grupului Vetropack, ce are ca principal obiect de activitate fabricarea ambalajelor din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor. Grupul Vetropack activează pe segmentul proiectării, producerii şi livrării de ambalaje din sticlă, precum şi pe segmentul serviciilor de consultanţă şi asistenţă în domeniul analizei ambalajelor, îmbuteliere, condiţionare, tehnologie de închidere, rafinament decorativ şi etichetare.

Vetropack Austria va cumpăra indirect și cele două filiale româneşti Glass Container

Firmele Glass Container Company și Glass Container Prim din Republica Moldova sunt active în domeniul fabricării şi vânzării de soluţii de ambalare din sticlă.

În urma acestei tranzacții, Grupul Vetropack va cumpăra indirect și cele două filiale româneşti:

  • Glass Container Company-SP S.R.L.
  • Glass Container Prim-SP S.R.L

La acestea se adaugă şi filiala din Republica Moldova, GCPrim – Glass Container Prim Plus S.R.L.

Activitatea principală a filialelor românești este reprezentată de vânzarea ambalajelor din sticlă produse de companiile din Republica Moldova.

Tranzacţia reprezintă o concentrare economică

Consiliul Concurenţei precizează că, potrivit legislaţiei în vigoare această achiziţie trebuie autorizată, întrucât reprezintă o concentrare economică.

„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, conform sursei citate.

Citeşte şi Câte locuinţe s-au construit în prima parte a anului 2020? Datele INS