Constructii

Vindem ieftin

Vindem-ieftin.ro, revoluția în comerțul cu materiale de construcții

01.09.2023

Compania face legătura directă dintre fabrică și clientul final, fără ca produsele să mai treacă prin depozitele unui magazin de bricolaj. Aventura Vindem-ieftin.ro a început acum 9 ani, din dorința de a ajuta oamenii să economisească timp, bani și energie atunci când derulează proiecte în construcții. Acesta a fost motivul pentru care fondatorul afacerii a decis să dea viață primului market network din domeniul materialelor de construcții. Vindem-ieftin.ro este expresia celei mai puternice revoluții în domeniul comerțului cu materiale de construcții din ultimii 100 de ani. Inovația acestui business constă în scurtarea lanțului de distribuție prin eliminarea costurilor mari de logistică, stocare și manipulare multiplă.

Compania face legătura directă dintre fabrică și clientul final, fără ca produsele să mai treacă prin depozitele unui magazin de bricolaj. Așadar, clienții pot achiziționa din confortul casei întreaga gamă de materiale de construcții la prețuri corecte, scutind timp prețios prin intermediul specialiștilor în construcții ce dețin un Depozit Virtual, fie că își construiesc o casă, o hală sau sunt dezvoltatori.

Vindem-ieftin.ro este expresia celei mai puternice revoluții în domeniul comerțului cu materiale de construcții din ultimii 100 de ani

Pentru Vindem-ieftin.ro, corectitudinea, viteza de reacție, inițiativa, empatia, educația și recunoașterea performanțelor sunt valori de bază, încă de la începutul acestei călătorii.

„Aventura Vindem-ieftin.ro a început acum 9 ani, la scurt timp după ce mi-am construit casa. Atunci mi-am dat seama ce se întâmplă pe piața materialelor de construcții, iar numeroasele lacune și blocaje din comerțul clasic cu materiale și depozite mi-au influențat negativ bugetul. Ca mine au fost sute sau chiar mii de oameni care s-au confruntat cu tot felul de neplăceri când au construit”, ne-a declarat dl. Cosmin Răileanu, CEO IND CEMA INTERNATIONAL.

Consultanța este mereu gratuită pentru toți clienții Vindem-ieftin.ro

Procesul de vânzare este unul consultativ, iar fiecare solicitare este alocată unui consultant redenumit de ceva timp Depozit Virtual, alături de care clienții negociază prețurile. Consultanța este mereu gratuită pentru toți clienții, indiferent dacă vor cumpăra sau nu. În plus, procesul de vânzare implică sfătuirea tuturor clienților să ceară minimum 3 oferte din locuri diferite pentru a compara prețurile înainte de decizia de achiziție. Pentru Vindem-ieftin.ro, factorul diferențiator este reprezentat de lipsa unor prețuri fixe, ele variind în funcție de cantitate, calitate și zona de livrare.

Un alt factor diferențiator este faptul că orice client poate cumpăra totul dintr-un singur loc  – de la fier beton și beton la cifă, la acoperiș, structuri metalice, amenajări și instalații, iar dacă clientul este recurent, se califică pentru un grup VIP dedicat pe WhatsApp.

Procesul de vânzare este unul consultativ, iar fiecare solicitare este alocată unui consultant redenumit de ceva timp Depozit Virtual, alături de care clienții negociază prețurile

Cooperativa Win-Win este un program unic și inedit în România pentru oamenii care doresc să construiască. Uneori poate fi dificil să găsești un preț bun la produsele pe care le cauți și poate nu ai nici timpul necesar să alergi prin depozite și hipermarketuri. Ei bine, nimeni nu are cel mai bun preț pe piața materialelor de construcții, iar prețul final de la raft este încărcat cu adaosuri și comisioane.

„Consultanța și negocierea sunt atu-urile acestui program menit să ajute clienții să economisească sume importante la achiziția necesarului de materiale. Orice persoană care construiește poate intra în acest program fără nicio obligație”, precizează dl. Răileanu.

Un portofoliu de peste 300 de furnizori

În prezent, compania colaborează cu peste 300 de furnizori remarcabili și a ajutat peste 100.000 de clienți să scutească timp și să cumpere materiale de construcții la prețuri corecte. În plus, vorbim despre singura companie din România cu o rețea națională de peste 100 stații care vinde beton la cifă. În esență, Vindem-ieftin.ro este percepută drept o echipă externalizată de vânzări și marketing cu care producătorii și importatorii nu au cheltuieli de funcționare.

Tot ceea ce este necesar este ca Vindem-ieftin.ro să ofere condiții comerciale bune pentru ca fiecare client din ecosistem să beneficieze de prețuri competitive și de o calitate corectă a produselor. Departamentul de achiziții se ocupă de negocierea celor mai bune condiții comerciale pentru clienți, atât cu furnizorii din portofoliu, dar și cu cei potențiali.

În prezent, compania colaborează cu peste 300 de furnizori remarcabili și a ajutat peste 100.000 de clienți să scutească timp și să cumpere materiale de construcții la prețuri corecte

Compania oferă toată gama de materiale de construcții: de la materiale pentru structură și fundație, învelitori și sisteme complete pentru acoperiș, termoizolații, până la materiale pentru finisajele interioare și exterioare. Cumperi totul dintr-un singur loc, de la prima cărămidă și până la ultimul bec.

„Practic, clientul trebuie doar să spună ce produse dorește, lista cu cantitățile și zona de livrare. Poate apar produse noi și încă nu le avem în portofoliu, însă dacă clientul cere ceva, puteam încheia contract cu un furnizor nou pentru a aduce produsele respective”, mai spune CEO-ul IND CEMA INTERNATIONAL.

Conceptul de Depozit Virtual

Depozitul Virtual este conceptul lansat în urmă cu 1 an și înlocuiește cu succes clasicul depozit de materiale de construcții. Este o afacere la cheie destinată freelancerilor pasionați de inovare, cu un cost de activare de 1.190 euro. Cu alte cuvinte, depozitul fizic care vinde acum materiale de construcții este înlocuit de cel virtual. Depozit Virtual este singura franciză de materiale de construcții din România care atrage cei mai remarcabili vânzători de materiale de construcții sub umbrela brandului creat în 9 ani de activitate.

Depozitul Virtual este singura franciză din domeniul materialelor de construcții care oferă șansa celor cu talent în vânzări de a-și dezvolta o carieră antreprenorială, de a fi autonomi și de a-și genera venituri direct proporționale cu nivelul de efort și implicare, dar în siguranță, pentru că investiția este minimă. Modelul de business funcționează cu succes de 9 ani și fiecare Depozit Virtual devine profitabil încă din prima lună datorită tranzacțiilor pe care le efectuează.

Depozitul Virtual este singura franciză din domeniul materialelor de construcții care oferă șansa celor cu talent în vânzări de a-și dezvolta o carieră antreprenorială, de a fi autonomi și de a-și genera venituri direct proporționale cu nivelul de efort și implicare

„Cei care se alătură conceptului primesc know-how-ul companiei, traininguri și suportul întregii echipe. Comparativ cu alte modele de afaceri, Depozitul Virtual nu prezintă niciun risc. Evoluția este constantă, iar plafonarea nu intervine. Cu timpul, cei mai buni vânzători au posibilitatea de a deveni mentori pentru Depozitele Virtuale din Start Up și de a primi un comision separat”, conform reprezentantului companiei.

Depozitul Virtual beneficiază de o creștere a procentului din adaos

De la 1 iulie 2023, fiecare Depozit Virtual beneficiază de o creștere a procentului din adaos de la un maximum de 33% + 1% inscripționare mașină la 45% + 2%. Prin noua grilă de comisionare, orice vânzător poate câștiga cel puțin dublu comparativ cu cel mai bun salariu actual al lui.

Pentru a deschide un depozit clasic cu materiale este necesară o investiție care se încadrează între 50.000 și 200.000 de euro. În schimb, modelul unic de franciză are un cost de activare de 1.190 euro (TVA inclus) și exclude din start spațiile, angajații, stocurile și alte cheltuieli logistice. La momentul interviului, compania a decis să mai aducă în sistem 20 de parteneri ce activează câte un Depozit Virtual, iar de la 01.01.2024 taxa de activare va crește la 2.500 euro.

La momentul interviului, compania a decis să mai aducă în sistem 20 de parteneri ce activează câte un Depozit Virtual, iar de la 01.01.2024 taxa de activare va crește la 2.500 euro

Sistemul CRM folosit în cadrul depozitelor a fost dezvoltat special pentru Vindem-ieftin.ro. Vorbim de un sistem complex care eficientizează munca Depozitelor Virtuale și oferă transparență asupra tuturor fluxurilor, task-urilor și solicitărilor noi intrate în sistem în orice moment din zi sau din noapte.

Pentru următorii 2 ani, planul companiei este de a activa 200 de Depozite Virtuale și de a scala conceptul pe 3 piețe din Europa. Mai exact, vorbim despre un ecosistem care va schimba radical achiziția materialelor de construcții în România, eliminând costurile cu logistica, spațiile și multipla manipulare a mărfii, care într-un final crește prețul clientului.

„Cu ajutorul inteligenței artificiale fiecare Depozit Virtual primește oportunitățile pentru care este calificat, astfel încât reușim o rată de conversie de peste 40% a partenerilor cu experiență și portofolii”, afirmă dl. Răileanu.

Proiecte de responsabilitate socială

Compania s-a implicat și în comunitate, derulând de-a lungul timpului mai multe proiecte. Asociația Marius și prietenii este un proiect de suflet în care compania a pus umărul la construirea unor case pentru oamenii cu nevoi mari, dar cu posibilități reduse. Concret, Depozitele Virtuale negociază materialele la furnizor în condiții speciale, iar adaosul comercial este zero. În plus, materialele sunt livrate gratuit direct pe șantier pentru a eficientiza fluxul lucrărilor.

Un alt proiecte care merită amintit este E85 – Drumul spre casă. În data de 5 noiembrie 2022, echipa Vindem-ieftin.ro a alergat pe E85, de la Bacău la Râmnicu Sărat (150 km) cu scopul de a trage un semnal de alarmă autorităților, determinându-le să monteze separatoare de sens pe drum.

În data de 5 noiembrie 2022, echipa Vindem-ieftin.ro a alergat pe E85 de la Bacău la Râmnicu Sărat (150 km) cu scopul de a trage un semnal de alarmă autorităților

Școala de vară – Proiectul „Educă azi pentru viitorul de mâine” este un proiect dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Acesta a luat naștere din dorința de a aduce copiii mai aproape de noile educații raportate la societatea contemporană care se află într-un plin proces de evoluție.

Un alt proiect drag companiei a fost și „Mai curat Râmnicu Sărat”, proiectul prin care au fost derulate campanii de ecologizare în oraș alături de copii.

„Trebuie să menționăm și Școala de Vară care a oferit copiilor o serie de activități educative și recreative. Inițiativa noastră a fost un plus educațional, care a venit în completarea educației formale din școlile clasice. Beneficiarii activității au fost copiii personalului din cadrul companiei Vindem-ieftin.ro. Prin acest proiect, am reușit să completăm educația formală raportându-ne la cerințele actuale ale vieții”, precizează CEO-ul IND CEMA INTERNATIONAL SRL.

IND CEMA INTERNATIONAL pune accent pe dezvoltarea profesională continuă

Ca angajator, IND CEMA INTERNATIONAL pune accent pe dezvoltarea profesională continuă a angajaților săi, promovând un mediu de lucru sigur, respectuos și incluziv în concordanță cu principiile companiei. Compania oferă oportunități ample de învățare și dezvoltare, inclusiv programe de instruire și de mentorat, care permit angajaților și partenerilor să-și îmbunătățească în mod constant competențele și să avanseze în carieră. Compania numără 30 de angajați, care au diferite roluri administrative și suport și Depozite Virtuale în sistem de franciză.

Fiecare rol din organizație are claritate și consistență datorită procedurilor și proceselor, permițându-i echipei să învețe și să se dezvolte într-un mediu practic. De asemenea, atât angajații, cât și partenerii au acces la cele mai recente cursuri și certificări din domeniul construcțiilor.

Fiecare rol din organizație are claritate și consistență datorită procedurilor și proceselor, permițându-i echipei să învețe și să se dezvolte într-un mediu practic

Compania se străduiește să creeze un mediu de lucru care recunoaște și recompensează munca grea și dedicarea, iar rezultatele se pot vedea în evoluția financiară. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15 milioane de euro în 2022 și estimează 100 de milioane de euro în 2028.

„În cadrul companiei, încurajăm angajații să-și împărtășească ideile și feedback-ul și să participe activ la îmbunătățirea continuă a companiei. De asemenea, oferim o serie de beneficii, inclusiv oportunități de dezvoltare profesională, bonusuri de performanță și activități sociale de echipă, pentru a menține moralul ridicat și pentru a ne asigura că angajații noștri se simt valorizați”, a declarat, în încheiere, dl. Cosmin Răileanu, CEO IND CEMA INTERNATIONAL SRL.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/managementul-resurselor-in-domeniul-constructiilor/