Stiri: Constructii

Wetterbest preia Cortina WTB.

Wetterbest preia Cortina WTB

17.09.2019

Wetterbest a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea integrală a Cortina WTB, producător și distribuitor de țiglă metalică din zona Olteniei. În urma achiziției, Wetterbest și-a majorat participația de la 51% la 100% din capitalul companiei. Tranzacția urmează să se finalizeze după obținerea avizului de la Consiliul Concurenței.

Wetterbest este unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri și parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Wetterbest preia Cortina WTB. Planuri de consolidare și expansiune

„Achiziția Cortina WTB face parte din procesul de dezvoltare a Grupului TeraPlast. Wetterbest este una dintre companiile care contribuie semnificativ la cifra de afaceri a Grupului, iar prin această preluare susținem planurile de consolidare și expansiune a rețelei de distribuție și a portofoliului de clienți, atât pe plan local, cât și regional”, a declarat Dorel Goia, Președintele Consiliului de Administrație TeraPlast.

Cortina WTB are sediul în Podari, județul Dolj. Compania este unul dintre cei mai importanți producători și distribuitori de țiglă metalică din zona de sud-vest.

Fabrica deținută produce profilul Clasic de țiglă metalică din portofoliul Wetterbest, tablă cutată W8 și tablă plană.

Capacitatea de producție

Capacitatea de producție se ridică la peste 1,5 milioane metri pătrați, în fiecare an.

Wetterbest este al doilea cel mai mare producător de pe piața de țiglă metalică din România, atât cantitativ, cât și valoric. În prezent, producția se realizează pe 40 de linii automate de producție și ambalare în trei localități:

  • Băicoi (Prahova)
  • Podari (Dolj)
  • Sărățel (Bistrița Năsăud)

Wetterbest preia Cortina WTB. Planul investițional

Achiziția face parte din planul investițional de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacității de producție și relocarea fabricii din Băicoi.

În primele șase luni din 2019, Wetterbest a înregistrat o creștere de 28% a afacerilor. Acestea au ajuns până la 105 milioane de lei, față de peste 82 milioane de lei în aceeași perioadă din 2018.

Profitabilitatea companiei a crescut cu 22%. De asemenea, EBITDA a depășit 5 milioane de lei.

Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj din țară, precum și în cele trei showroom-uri din Cluj, Timișoara și Brașov.

Cel mai mare producător român de materiale de construcție

Având o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, business-ul de reciclare al Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Citește și Se deschide un nou magazin Lidl în Timișoara!