Stiri: Social

Ziua Mediului 2019, 5 iunie.

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. Copiii construiesc cel mai mare copac din plastic

05.06.2019

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. Copiii din București construiesc copacul vieții. Este un copac uriaș din sticle de plastic. Cei mici vor, astfel, să tragă un semnal de alarmă, de ziua Mediului, în legătură cu importanța reciclării.

Cel mai mare eveniment de reciclare exclusiv pentru copii are loc, miercuri, 5 iunie, în București și este organizat de Institutul Copilăriei, în colaborare cu Centrul Educațional Feli’s Kids și Bibi România.

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. Cei mici iau în serios reciclarea

Copiii iau în serios reciclarea și participă la un atelier de creații din materiale reciclabile, în cadrul căruia vor transforma cutii de pantofi în căsuțe pentru păsărelele din parc.

Școlarii bucureșteni vor participa și ei la evenimentul de reciclare și vor organiza un nature hunt – vor fotografia plantele din Parcul Floreasca și vor câștiga ”premiul naturii”.

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. Pericolul poluării

”Copiii vor, prin acest eveniment, să îi responsabilizeze pe adulți când vine vorba de reciclare și să îi facă să înțeleagă cât de mare este pericolul poluării. Este esențial ca cei mici să învețe din timp cum să aibă grijă de mediul în care trăiesc și cel mai ușor este să învețe prin joacă. Cel mai mic copil care participă la eveniment are 6 ani”, a declarat psihologul educațional Felicia Vasilache, manager Future Elite Learning Institute.

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. Cei mici învață cum să recicleze

În cadrul evenimentului, copiii vor învăța, prin joacă, cum să recicleze plastic și carton. Cu ajutorul părinților, micuții vor recicla cutii de pantofi Bibi, din care vor face căsuțe pentru păsărele. Totul se va întâmpla în cadrul unui atelier de handmade. Copiii vor fi cercetași în natură și vor descoperi jucării cu încărcare solară, care, în timp, vor înlocui clasicele jucării cu baterii.

Ziua Mediului 2019, 5 iunie. România, pe ultimul loc în UE în privința reciclării

Conform ultimelor date centralizate de Eurostat, România este pe ultimul loc în privința reciclării deșeurilor. Țara noastră are doar 20 de kilograme per locuitor de deșeuri reciclate.

Cel mai mare eveniment de reciclare pentru copii are loc miercuri, 5 iunie, de la ora 15.00, la Maison V, Strada Dobrota 16, iar de la ora 18.00 în Parcul Floreasca, unde se va desfașura ”nature hunt”.

Ziua Mediului se sărbătorește pe 5 iunie încă din anul 1972

Ziua Internațională a Mediului sau Ziua Mediului Înconjurător, este aniversată în fiecare an pe data de 5 iunie.

Ziua Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite pentru celebrarea Conferinței „Ecologia Umană”, care a avut loc la Stockholm. Această zi reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al ONU.

Citește și Ce ne face fericiți? Locuința, locul de muncă sau salariul?