Stiri: IT&C

5G Vodafone Romania

Vodafone lansează, în România, serviciile mobile 5G

15.05.2019

5G Vodafone România. Compania a anunțat că activează primele stații radio 5G în România. Astfel, Vodafone este prima rețea mobilă din țara noastră care introduce rețeaua 5G. Compania permite românilor să aibă acces la specificațiile extraordinare ale acestei tehnologii de ultimă generație. Clienții Vodafone România vor fi primii care se vor bucura de potențialul tehnologic al rețelei 5G de îndată ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piață. Clienții care se înregistrează acum pe www.vodafone.ro vor putea beneficia primii de serviciile 5G furnizate de Vodafone România.

5G Vodafone România. Ce spune conducerea companiei?

“Suntem mândri să fim prima rețea din țară care oferă românilor cele mai noi tehnologii din lume. Vodafone continuă istoria de 22 de ani în România alături de oameni, de companii și de alți actori sociali și economici. Prin această lansare, ne continuăm misiunea de a conecta pentru un viitor mai bun, facilitând în fiecare zi o societate digitală performantă pentru România. Compania noastră își menține angajamentul de a contribui pe deplin la strategia digitală a țării într-o eră în care persoanele și dispozitivele sunt interconectate și unde încrederea este la fel de importantă ca viteza. Vodafone va continua să-și consolideze poziția de lider în ceea ce privește rețeaua și să rămână partenerul preferat al societății și al economiei când este vorba despre inovație și tehnologie de ultimă generație pentru un viitor interconectat mai bun”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO, Vodafone România.

5G Vodafone România. Investiții în inovație

De-a lungul prezenței sale pe piața locală, Vodafone România a investit cu prioritate în inovație, fiind primul care a furnizat următoarele servicii:

  • GPRS (în 2001)
  • 3G (în 2005)
  • 4G (în 2012).

În 2019, Vodafone a lansat prima rețea NB-IoT din țara noastră cu acoperire națională. Această rețea este pregătită să ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gamă largă de soluții. La acestea se adaugă și aplicații făcute în așa fel încât să îmbunătățească şi să eficientizeze procesele de afaceri.

5G Vodafone România. ”Suntem mândri să fim pionierii acestei călătorii noi”

”Suntem încântați că rețeaua noastră Supernet™ 5G este acum activă în zonele aglomerate din București și se va extinde în alte câteva orașe mari din România până la finalul anului 2019. Suntem mândri să fim pionierii acestei călătorii noi și interesante pentru serviciile de comunicații mobile, unde tehnologia și inovația se vor uni pentru a asigura cea mai bună experiență digitală pentru români”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România.

Citește și Evenimentul Consens va avea loc în 2019 în perioada 21-23 mai