Stiri: Companii

Obligațiuni Ascendia

Acţiunile One United Properties au intrat la tranzacţionare. Ce capitalizare are compania?

12.07.2021

Acţiuni One United Properties. Bursa de Valori București (BVB) a anunţat că astăzi, 12 iulie, acțiunile One United Properties, dezvoltator de locuințe premium și de birouri din România, intră la tranzacționare sub simbolul bursier ONE. Listarea One United Properties vine după încheierea unei oferte publice inițiale de vânzare acțiuni pentru majorarea de capital social, prin intermediul căreia compania a atras 260 milioane de lei.

Acţiuni One United Properties. Oferta publică

Oferta publică a avut loc în perioada 22 iunie – 2 iulie. În cadrul ofertei au fost vândute un număr de 130.007.085 acțiuni, în trei tranșe:

  • pentru investitorii instituționali
  • pentru investitorii de retail cu alocare garantată
  • pentru investitorii de retail cu alocare pro-rată.

Preţ

Acțiunile au fost vândute la un preț de 2 lei/acțiune. Pentru ordinele introduse în primele trei zile lucrătoare din oferta pe tranșa investitorilor de retail cu alocare pro-rată prețul a fost de 1,94 lei/acțiune. Investitorii instituționali au cumpărat 63% din numărul total de acțiuni, iar investitorii de retail 37% (din care 20% tranșa cu alocare garantată și 17% tranșa cu alocare pro-rată).

Capitalizarea anticipată a companiei se ridică la 2,86 miliarde de lei. Oferta publică și listarea au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Citeşte şi One United Properties obţine o finanţare de 50 milioane de euro