Constructii

Acvatot, peste 27 de ani de experiență pe piața construcțiilor

01.06.2019

Pe parcursul anului 2018, compania și-a majorat cifra de afaceri cu 50% față de anul anterior. Cu o vechime de peste 27 de ani pe piața construcțiilor din România, Acvatot a ales să se remarce prin calitatea și nu prin cantitatea lucrărilor executate. Compania a fost implicată de-a lungul timpului în numeroase lucrări cu un grad mai mare sau mai mic de complexitate, de execuție de rețele de apă, canalizare, gaz, termoficare, cât și de rețele electrice pentru parcuri eoliene, reabilitări de drumuri comunale sau județene, precum și lucrări de apă/canal/drum pentru complexe comerciale.

În decursul anului 2018,  în contextul unei  piețe a construcțiilor foarte scăzută din cauza lipsei de investiții și în  plină criză a forței de muncă,  compania Acvatot  și-a majorat cifra de afaceri cu 50% față de anul anterior.

Unul din avantajele majore ale Acvatot este apartenența la grupul internațional Veolia, ceea ce permite societății să poată apela oricând la dotările și inovațiile tehnologice ale grupului

Acvatot a continuat să se dezvolte organic și să-și extindă domeniul de activitate. Un exemplu pentru acest lucru este angajarea unui număr mare de personal specializat și de utilaje performante, pentru nou înființata Direcție de Drumuri, Acvatot sesizând această nevoie pe piață și venind în întâmpinarea ei cu o expertiză de înalt nivel pentru lucrări de infrastructură.

Faptul că Acvatot este o companie care face parte dintr-un grup internațional major, Veolia, permite societății să poată apela oricând la dotările și inovațiile tehnologice ale grupului.

„În afara acestui fapt, un exemplu concret de tehnologie extrem de utilă pe care o folosim sunt echipamentele de săpătură fără tranșee, care au fost special achiziționate pentru a lucrările de foraj dirijat orizontal, realizat în spații mai puțin generoase, cum sunt străzile aglomerate din București. Fiecare oraș are specificul său, iar noi ne-am adaptat modul și tehnologia de lucru la caracteristicile urbane aglomerate ale capitalei, ne-a declarat Dl. Călin Bichir, Administrator și Director General Acvatot.

Cele mai importante contracte cu finanțare europeană

În perioada 2013 – 2016, compania a derulat nu mai puțin de 3 contracte cu finanțare europeană, deosebit de importante, în cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Mediu. Beneficiarii acestor programe au fost  companiile Apă Canal 2000 Pitești, Apa Prod SA Deva și ACET Suceava. Valoarea totală a contractelor a fost de aproape 20 de milioane de euro.

În perioada 2013-2016, compania a derulat programe a căror valoare totală a fost de circa 20 de milioane de euro

„Pentru noi, toate proiectele sunt importante, indiferent de amploarea lor, și le tratăm cu aceeași responsabilitate până la capăt”, continuă Dl. Călin Bichir.

Chiar dacă este un proiect cu valoare mică, dar cu o complexitate ridicată, care necesită o atenție deosebită, ori un proiect mai puțin complex, poate mai uzual pentru experiența Acvatot, dar care presupune cantități de materiale mari sau o valoare ridicată, compania dedică de fiecare dată același profesionalism, fără ezitări.

Principalele valori ale companiei Acvatot

„Omul este activul cel mai de preț al companiei noastre” este deviza după care se ghidează Acvatot.  Acest lucru reiese atât din gradul înalt de pregătire al angajaților, precum și din efortul continuu de pregătire profesională și specializare a personalului.

„Din fericire, avem personal specializat, cu înaltă calificare, astfel încât putem să realizăm lucrări de o înaltă calitate, care să nu necesite reveniri pentru remedieri. De aceea, faptul că am reușit să atragem profesioniști în adevăratul sens al cuvântului ne-a permis să arătăm nivelul de performanță cu care operăm în teren și să devenim un etalon pe piață”, menționează Administratorul și Directorul General Acvatot.

În plus, la rezultatele obținute contribuie în mare măsură și performanța utilajelor și echipamentelor, dar manevrarea cu precizie și rezultatele obținute sunt atribuite tot factorului uman.

În momentul de față, Acvatot are în derulare o serie de contracte, atât de lucrări edilitare, cât și de drum. Beneficiarii acestor lucrări sunt  atât  autorități publice, primării, consilii județene, cât și companii private, cum sunt Apa Nova, Engie, Lidl sau Kaufland.

Cei mai importanți beneficiari ai proiectelor derulate de Acvatot includ reprezentanți ai autorităilor publice, primăriilor, consiliilor județene, cât și companii private, cum sunt Apa Nova, Engie, Lidl sau Kaufland

Certificări obținute

Compania se mândreste în prezent cu toată gama de certificări ISO și OHSAS necesare în activitatea prestată, adică 9001, 14001 și 18001, dar și atestate ANRE pentru lucrări de gaze naturale – fiind una dintre activitățile principale ale companiei – atestat pentru execuția de lucrări de irigații, autorizație AFER și multe altele.

„Sunt foarte puține certificate și atestate de care nu dispunem și acest lucru se datorează faptului că am considerat că nu poți face chiar totul foarte bine și că trebuie să fie loc pe piață pentru toată lumea”, precizează Dl. Călin Bichir.

Acvatot nu deține atestate ANRE pentru electrice, motiv pentru care compania a încheiat o serie de colaborări care să îi îndeplinească toate exigențele în materie de profesionalism și de îmbunătățire continuă a produselor și serviciilor oferite.

Omul – activul cel mai de preț

În prezent, compania numără peste 300 de angajați, iar managementul se străduiește să le creeze cele mai bune condiții. Pe lângă salariul de bază, aceștia beneficiază de bonuri de masă, transport gratuit și abonamente la o rețea medicală privată, unde, împreună cu un membru al familiei, beneficiază de analize și consultații de specialitate, altele decât cele decontate de C.A.S.M.B.

Acvatot organizează permanent cursuri de calificare pentru muncitorii angajați și training-uri pentru personalul cu studii superioare. Aceștia din urmă beneficiază periodic de team building-uri. În plus, ca membru activ al comunității, interesat de dezvoltare durabilă dar și de susținerea mediului din care face parte, compania s-a implicat în sponsorizarea unor cazuri  medicale,  sociale și în 2 acțiuni de strângere a deșeurilor și de montare de coșuri de gunoi.

Acvatot organizează permanent cursuri de calificare pentru muncitorii angajați și training-uri pentru personalul cu studii superioare

Evoluția companiei

Fiind o companie într-o continuă evoluție, Acvatot a investit în două capitole majore: pregătirea personalului și lărgirea sferei de activități a companiei.

Acvatot folosește propria flotă de utilaje și echipamente pentru realizarea lucrărilor contractate. Pentru că dezvoltarea tehologică este parte din strategia de dezvoltare durabilă a companiei, în cadrul Acvatot se vor regăsi atât clasicele utilaje, cât și tehnologii speciale, prietenoase cu mediul precum mașini de foraj orizontal dirijat și pipe-jacking, roboți multifuncționali, mașini de hidrocurățat, aparatură pentru inspecție video.

Pentru 2019, Acvatot și-a propus o creștere a cifrei de afaceri cu minim 20%

Succesul ACVATOT se bazează pe responsabilitate. Compania încurajează dezvoltarea durabilă și profitabilă, respectul față de mediu, față de clienți, furnizori și colaboratori.

„Avem parteneri de încredere, cu care împărtășim valori comune, ceea ce ne-a permis atingerea nivelului actual de performanță și dezvoltare și o creștere impresionantă a cifrei de afaceri cu 50% în 2018. Pentru 2019, compania își propune o creștere a cifrei de afaceri minimum 20%”, concluzionează Dl. Călin Bichir, Administrator și Director General al Acvatot.