Stiri: Social

Admitere Universitatea Bucuresti 2019

Admitere Universitatea București 2019. Cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani

26.07.2019

Admitere Universitatea București 2019. Universitatea din București confirmă, și în 2019, buna reputație și atractivitatea de care se bucură în rândul tinerilor absolvenți. Aproape 22.000 de candidați (21.937) au ales să își continue studiile superioare de licență la cele 19 facultăți ale Universității din București. Acesta reprezintă cel mai mare număr de candidați din ultimii trei ani.

Astfel, dacă în 2017 Universitatea din București a înregistrat peste 20.800 de înscriși la programele de studii universitare de licență, în 2018 datele generale au arătat un număr de aproape 21.500 de candidați care au optat să studieze la una din facultățile UniBuc.

Admitere Universitatea București 2019. 5 candidați pe loc

Universitatea din București a înregistrat astfel o concurență de aproape 5 candidați înscriși/loc bugetat.

Mai mult, anul acesta 106 elevi olimpici au ales Universitatea din București pentru continuarea studiilor și formarea lor academică. Dintre aceștia:

  • 37 au optat pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine
  • 26 pentru Facultatea de Matematică și Informatică
  • 12 au optat pentru Facultatea de Geografie
  • 10 pentru Facultatea de Litere
  • 5 pentru Facultatea de Științe Politice
  • câte 4 pentru Facultatea de Fizică și Facultatea de Psihologie și Științele Educației
  • câte 3 pentru Facultatea de Filosofie și pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”,
  • 2 olimpici au optat pentru Facultatea de Chimie

Admitere Universitatea București 2019. Interesul crescut al tinerilor

”Având în vedere scăderea continuă a absolvenților de liceu care au absolvit bacalaureatul, tabloul general al admiterii din acest an confirmă interesul crescut al tinerilor pentru studiul și formarea într-o comunitate academică de tradiție”, conform Universității.

Universitatea din București reprezintă prima opțiune de studiu și pentru un număr semnificativ de absolvenți de licență.

Admitere Universitatea București 2019. Studii de master

În sesiunea iulie 2019, 3.650 de candidați au ales să se înscrie pe cele 2.424 de locuri bugetate puse la dispoziție pentru studii universitare de master.--14-7
.

.

În plus, patru facultăți ale Universității din București organizează sesiune de admitere la master doar în luna septembrie. Este vorba de Facultatea de Biologie, Facultatea de Drept, Facultatea de Geologie și Geofizică, precum și de Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Pentru candidații la admiterea din acest an, Universitatea din București a oferit o serie de facilități, precum achitarea online a taxei de înscriere, cazare gratuită în căminele proprii, dar și acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brândză”.

Citește și S-a lansat WIZZ Youth Challenge 2019. Până când se fac înscrierile?