Ajutor de minimis pentru crescatorii de oi

Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

20.09.2019

Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Se prelungește perioada de valorificare a lânii până pe data de 21 octombrie 2019! Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale. Astfel, în ședința Guvernului din data de 19 septembrie 2019 a fost aprobată o Hotărâre ce modifică și completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii”.

Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Prelungirea perioadei de cerere

Actul normativ prelungește perioada de cerere pentru anul 2019, respectiv perioada în care se valorifică lâna, de la 30 septembrie a.c. până la data de 21 octombrie 2019, inclusiv.

”Facem precizarea că depunerea documentelor justificative pentru obținerea sprijinului financiar se poate realiza până la data de 1 noiembrie 2019”, a anunțat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale.

Resursele financiare necesare

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis în anul 2019 se stabilesc prin ordin al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu încadrarea în bugetul aprobat Direcțiilor pentru agricultură județene şi a municipiului București pe anul 2019 cu această destinație, din bugetul repartizat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Creșterea valorii ajutorului

În ședința Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre prin care se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis. Aceasta a crescut de la 1 leu la 2 lei/kg lână comercializată.

Acordarea schemei de minimis vizează:

  • menținerea activității de creștere a ovinelor
  • stabilizarea veniturilor
  • evitarea depopulării satelor

În plus, sprijinul conduce la diversificarea producțiilor obținute în acest sector, prin valorificarea lânii.

Citește și Dell Technologies a anunțat că sprijină municipalitățile și administrațiile locale din România care doresc să acceseze voucherele oferite de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, pentru a susține instalarea echipamentelor Wi-Fi în spații publice.

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

  1. Pingback: Restructurare financiara 2019 - Decizia Guvernului | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.