Wi-Fi gratuit in spatiile publice

Fonduri pentru Wi-Fi gratuit în spațiile publice din România

19.09.2019

Wi-Fi gratuit în spațiile publice. Dell Technologies a anunțat că sprijină municipalitățile și administrațiile locale din România care doresc să acceseze voucherele oferite de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, pentru a susține instalarea echipamentelor Wi-Fi în spații publice.

Wi-Fi gratuit în spațiile publice. Procedura de înregistrare

Procedura de înregistrare este posibilă în perioada 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) și se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României).

Înscrierile pentru a obține voucherul sunt posibile pe website-ul proiectului WiFi4U, la adresa https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing.

Wi-Fi gratuit în spațiile publice. Cine poate aplica?

Cuponul valoric, oferit prin inițiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul municipalității unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită.

Entitățile eligible sunt instituții publice, companiile private nefiind selectate. Lista instituțiilor eligibile este disponibilă pe website-ul proiectului.

În 2050, 70% din populația globală va fi concentrată în centre urbane

Conform unui raport ONU, până în anul 2050 aproximativ 70% din populația globală va fi concentrată în centre urbane, comparativ cu 54% în 2014 sau 30% în 1950.

Distribuirea populației în zone urbane, precum și utilizarea din ce în ce mai mare a tehnologiei informațiilor, face tranziția către digitalizare cu atât mai importantă.

Wi-Fi gratuit în spațiile publice.  Anunțul făcut de Dell

Dell Technologies susține inițiativa Comisiei Europene WIFI4U prin soluțiile:

  • OEM Ruckus
  • Aerohive

Este vorba de configurații speciale pentru instalarea de rețele wi-fi în spații publice.

Împreună cu partenerii săi tehnologici, compania integrează în echipamentele lor conceptul de Open Networking, care va permite oricărei municipalități care folosește infrastructură de rețea Dell sau partenerilor autorizați, să instaleze, configureze și opereze aceste rețele fără cunoștințe avansate de administrare rețele.

Ce costuri sunt finanțate?

Uniunea Europeană va finanța echipamentele și costurile de instalare (punctele de acces la internet). Entitatea publică locală va plăti pentru:

  • conectivitate (abonamentul la internet)
  • întreținerea echipamentului

Următoarea rundă de înscrieri se va derula între 19 Septembrie ora 13:00 CET (14:00, ora României) și 20 Septembrie ora 17:00 CET (18:00, ora României). Înscrierea se realizează prin aplicarea pe site-ul https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing

Citește și Se deschide un nou magazin Lidl în Iași

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Fonduri pentru Wi-Fi gratuit în spațiile publice din România

  1. Pingback: Ajutor de minimis pentru crescatorii de oi | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Ajutor de minimis pentru crescătorii de oi. Anunțul făcut de Ministerul Agriculturii

Comentariile nu sunt permise.