Ajutor de stat pentru stimularea investitiilor

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor: Anunțul Ministerului de Finanțe

11.12.2018

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. Ministerul Finanțelor sprijină mediul privat prin acordarea de ajutor de stat în baza HG nr. 807/2014. Astfel, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a semnat ieri, 10 decembrie, încă cinci noi acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014).

Ceremonia de semnare s-a desfășurat la Palatul Victoria.

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. Beneficiarii celor cinci noi acorduri de finanțare sunt:

Automobile DACIA S.A. – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție vehicule a Automobile Dacia SA, în vederea creșterii producției, pentru a răspunde cererii în creștere a pieței de autovehicule, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 115,8 milioane de lei.

SWOBODA Sibiu SRL – Proiectul de investiții vizează extinderea capacității de producție pentru senzori în industria auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 17 milioane de lei.

SOGEFI SUSPENSIONS EASTERN EUROPE S.R.L. – Proiectul de investiții vizează înființarea unei fabrici pentru producerea de componente pentru sistemul de suspensii auto, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 104 milioane de lei.

OMNIA EUROPE S.A. – Proiectul vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 80,5 milioane de lei.

MARTUR AUTOMOTIVE SEATING AND INTERIORS S.R.L. – Proiectul vizează extinderea capacității unității, în vederea fabricării de componente scaune auto şi scaune auto asamblate. Valoarea ajutorului de stat aprobat este de 41,3 milioane de lei.

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. Ce spune ministrul de Finanțe?

„Cele 14 acorduri aprobate în acest an sunt o dovadă clară a sprijinului pe care Guvernul României îl acordă investițiilor cu impact major în economie. Proiectele de mare anvergură vor genera peste 3.200 de locuri de muncă, iar valoarea contribuției la bugetul de stat va depăși 933 de milioane de lei. Le urez succes tuturor investitorilor în implementarea și finalizarea proiectelor „, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor publice.

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. 1.272 noi locuri de muncă

Proiectele vor crea 1.272 noi locuri de muncă. Acestea dețin o valoare totală de 1 miliard lei.

Ajutorul de stat pentru finanțarea celor cinci proiecte este de 358,6 milioane lei. Acestea vor contribui cu 418,1 milioane lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor. Fonduri suplimentare

Pentru a asigura accesul la finanțare al unui număr cât mai mare de investitori, Ministerul de Finanțe a suplimentat cu peste 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat, în cadrul celei de a doua rectificări bugetare din acest an. Așadar, bugetul total în 2018 alocat schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.807/2014 a depășit 1,6 miliarde de lei.

Citește și Salariu mediu în România: 2.720 de lei, în octombrie 2018

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor: Anunțul Ministerului de Finanțe

  1. Pingback: Magazin Real Foods Pipera Plaza | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Piata muncii in 2019. Estimarile companiilor | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.